Wannabe Chef

Háztáji csemegék: petrezselyem pesto

Aki rendszeresen olvassa a blogot, jól tudja, hogy mennyire szeretem a petrezselymet! Imádom frissen, salátában, mártásban  és készült már többször halas recept is a blogra ezzel a zöldfűszerrel.

Mifelénk filléreként kapni most a friss petrezselymet és a zellert. Nagymamám ez idő tájt egész nap aprítja a fűszer csokrokat: nagy edényekben mossa át őket, még frissen vagdossa, majd nagy rámás dobozokba rakja el télire a családnak. A konyhájából csak úgy árad a friss petrezselyem illat!

 

Én is kaptam belőle egy jókora halommal, amiből most petrezselymes pestot kevertem dióval, ami kitűnően illik tésztákon kívül halas fogásokhoz, lepény kenyerekhez, vagy pizzákhoz. A fenyőmag helyett diót tettem bele, ez szerintem jobban kiegészíti a petrezselyem ízét.

Korábban készült már bazsalikomos házi pesto recept a blogra, ennek a receptjét itt találjátok.

Még több háztáji csemege itt.

 

 

Petrezselyem pesto

Recept:

200 g petrezselyem felaprítva

2 marék dióbél megpirítva

1 marék durvára reszelt parmezán sajt

1 nagy gerezd fokhagyma

200 ml extra szűz olívaolaj

só, frissen őrölt bors

 

1. A megmosott, leszárított és durvára vágott petrezselyem leveleket turmixgépbe dobom. Hozzáadom a korábban már száraz serpenyőben illatosra pirított dióbeleket, a megpucolt, összetört fokhagymát, és a reszelt parmezánt. Az egészhez hozzáöntöm az olívaolajat és pépesítem.

2. Sóval, borssal ízesítem. Kis üvegbe töltöm, majd fedővel lezárom és hűtőszekrényben tárolom.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!