Aki rendszeresen olvassa a blogot, jól tudja, hogy mennyire szeretem a petrezselymet! Imádom frissen, salátában, mártásban és készült már többször halas recept is a blogra ezzel a zöldfűszerrel.
Mifelénk filléreként kapni most a friss petrezselymet és a zellert. Nagymamám ez idő tájt egész nap aprítja a fűszer csokrokat: nagy edényekben mossa át őket, még frissen vagdossa, majd nagy rámás dobozokba rakja el télire a családnak. A konyhájából csak úgy árad a friss petrezselyem illat!
Én is kaptam belőle egy jókora halommal, amiből most petrezselymes pestot kevertem dióval, ami kitűnően illik tésztákon kívül halas fogásokhoz, lepény kenyerekhez, vagy pizzákhoz. A fenyőmag helyett diót tettem bele, ez szerintem jobban kiegészíti a petrezselyem ízét.
Korábban készült már bazsalikomos házi pesto recept a blogra, ennek a receptjét itt találjátok.
Még több háztáji csemege itt.
Petrezselyem pesto
Recept:
200 g petrezselyem felaprítva
2 marék dióbél megpirítva
1 marék durvára reszelt parmezán sajt
1 nagy gerezd fokhagyma
200 ml extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
1. A megmosott, leszárított és durvára vágott petrezselyem leveleket turmixgépbe dobom. Hozzáadom a korábban már száraz serpenyőben illatosra pirított dióbeleket, a megpucolt, összetört fokhagymát, és a reszelt parmezánt. Az egészhez hozzáöntöm az olívaolajat és pépesítem.
2. Sóval, borssal ízesítem. Kis üvegbe töltöm, majd fedővel lezárom és hűtőszekrényben tárolom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: