Cukkínis spagetti pirított bacon szalonnával

A spagetti cukkínivel, krémsajtos mártással és pörcösre pirított bacon szalonnával készült. Szuper hétköznapi tésztaétel! Én a cukkínit vékonyra szeletelve szeretem, amit aztán mindenütt bevon a finom tejszínes-sajtos mártás és a parmezán keveréke. Aki vegetáriánus, kihagyhatja a bacont, és ízesítheti a cukkínit kakukkfűvel!

Recept (4 személyre):

400 g spagetti tészta

2-3 kicsi zöld cukkíni

tengeri só és frissen őrölt fekete bors

200 g zöldfűszeres krémsajt + 100 ml tejszín

2 jókora marék frissen őrölt parmezán

olívaolaj

12 vastag szelet füstölt bacon szalonna, kis kockákra vágva

 

1. A tésztát megfőzöm egy nagy fazék sós vízben, a csomagoláson található utasítás szerint.

2. Ha kisebb cukkínit használok, hosszában félbe vágom és egyszerűen vékonyra szeletelem. Ha nagy cukkínit kapok, akkor hosszában négyfelé vágom a cukkíniket (a nagyon magvas-szivacsos részeket kikaparom és eldobom) majd ferdén felaprítom a pennéhez hasonló méretű és formájú darabokra.

A szósz elkészítéséhez a krémsajtot és a parmezán felét villával elkeverem, tejszínnel lehet lágyítani rajta (ehhez a recepthez nem használtam, de az itt feltűntetett mennyiséggel lehet számolni). Sóval és borssal ízesítem.

3. Felforrósítok egy jókora serpenyőt és beleöntöm az olajat és a bacon szalonnát megpirítom benne, egészen ropogósra. Hozzáteszem a cukkíniszeleteket és két nagy csippentésnyi fekete borsot is. Összeforgatom, hogy mindehol jól bevonja a cukkínit a finom szalonnaízű olaj. Addig pirítom, amíg a cukkíni szinesedni kezd és kicsit megpuhul.

Amikor a tészta megfőtt, leszűröm és félre teszek kevés főzővizet. A tésztát azonnal belfeforgatom a cukkínis-baconos serpenyőbe, leveszem a tűzről. A tésztát összeforgatom a szósszal, hosszáadom a maradék parmezánt, és még egy kis főzővizet, hogy a mártás szép, fényes legyen. Azonnal tálalom.

Még több tészta receptet itt találtok.

 

Címkék: , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »