Ezek a palacsinták eredetileg egy receptversenyre készültek. Blogos társam egy mangó pudinggal pályázott és úgy terveztük, ha nyerünk, elvisszük egymást Belgiumba – ez a háromnapos külföldi utazás lett volna a nyereményünk. Az élet úgy hozta, hogy nem jutottunk be a döntősök közé, pedig nekem elhihetitek, hogy igazán remek recept mindkettő!
Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai pancake-hez hasonlít, nagyjából annyiban tér el tőle, hogy 1 bögre reszelt alma szükséges hozzá. Mielőtt a reszelt almát a tésztába keverem, alaposan kinyomkodom a levét belőle, hogy a palacsinta jól megsüljön. Olyan palacsintasütőt használok, amit nem kell olajozni, mivel ez a tészta nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Lassú tűzön sütöm, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni.
Ezek a palacsinták tényleg készülhetnek reggelire és uzsira is.
Recept (kb. 15 darabhoz):
2 tojás
másfél bögre tej (én szójatejet használtam)
2 bögre liszt
1 teáskanál sütőpor
fél teáskanál só
negyed csésze nyírfacukor
1 bögre reszelt alma, meghámozva, durvára lereszelve, leve kinyomkodva
fél teáskanál fűszer (fahéj, szerecsendió vagy más téli fűszer keveréke)
1. A tojást és a szójatejet egy nagy edényben összekeverjük.
2. Egy kisebb edényben a lisztet, a sütőport, a sót és a nyírfacukrot elkeverjük, majd öntsük a nedves hozzávalókat a szárazhoz, és keverjük hozzá a lereszelt almát is, de csak azután hogy a levét alaposan kinyomkodtuk.
3. Kis adagokat kanalazzunk a palacsintatésztából a serpenyőbe. Lassú tűzön süssük, mert a tészta vastagsága miatt hagyni kell átsülni. Ha a tészta már lukacsosodik és a másik oldala már aranybarna, fordítsuk meg és újabb 2-3 percig süssük.
4. Porcukorral megszórva vagy meleg mézzel leöntve tálaljuk.
Palacsinta recepteket itt és itt, még több reggeli és uzsonna receptet pedig itt találtok.
Az eredeti recept Smitten Kitchen-é, amin változtattam itt-ott.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: