Háztáji csemegék: citromkrém csatos üvegben

Én a jól bevált citromkrémemből minden ősszel vagy télen bekeverek néhány üveggel, ami rendszerint gyorsan el is fogy. Ennek a lemon curdnek a receptjét már egyszer megosztottam a blogon. Amikor gasztro ajándékokon ötleteltek, ezt sem hagyhatjátok ki a sorból, mert gusztusosan becsomagolva, nagyszerű ajándék lehet. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, rögtön 2 adaggal. Reggelire, kiflire, sütibe, csokis piskótára mennyei! Recept (1 kisebb befőttes üveghez):

Recept:

10 dkg vaj (margarin)

18 dkg cukor

1 dl citromlé

1 kk citromhéj

2 tojás

2 ek juharszirup

1. A vajat felkockázom, és minden hozzávalóval együtt egy akkora lábosba rakom, hogy pontosan illeszkedjen ahhoz a láboshoz amiben vizet forralok. Az összes hozzávalót lobogó víz felett addig keverem, amíg össze nem olvadnak. Akkor van kész, ha a krém már a kanálra tapad (nagyjából 20 perc).

2. Forró, tiszta, száraz edénybe vagy üvegbe elrakom és még melegen lezárom. Mikor kihűlt, berakom a hűtőbe, másnap már felnyitható. 3 hétig tárolható.

 

Címkék: , , , , , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »