Nem készítek gyakran bonbont házilag, de ezen a héten kedvet kaptam egy kis csokizáshoz. A mini csokitáblácskákat és a bonbonokat is egy nagyon egyszerű receptből főztem: jó minőségű étcsokoládé és vaj az alapja, szárított citromhéjjal és gyömbérrel fűszereztem őket. A bonbon nincsenek töltve, ezért nagyon egyszerű lesz dolgozni vele: a szilikon formákat csak meg kell tölteni a megolvasztott és fűszerezett csokoládéval és behűteni.
Ha ajándékba készülnek a csokik, csomagolhatjátok őket celofánba, vagy bonbon csomagoló papírba, de az ajándékozáshoz elegáns fedeles bonbonos dobozkába is tehetitek.
A mini csokitábla és szív bonbonformákat a GasztroShop-tól rendeltem. Ugyanitt fedeles dobozkát, bonbon papírt és bonbonozási kellékeket is kaphattok.
Recept:
150 g étcsoki
40 g vaj
1 ek tejszín
1,5 ek szárított reszelt citromhéj
0,5 ek őrölt gyömbér
A csokit, a vajat és a tejszínt megolvasztom vízgőz felett. Leveszem a gőzről és beleszórom a fűszereket, elkeverem és megkóstolom, hogy elég fűszeres-e: a mennyiség opcionális, mert mindenkinek másmilyen az ízérzékelése.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.