Wannabe Chef

Apró örömök és vegán málnás muffin

Még csak pár hónapja ünnepeltük az első blogszületésnapot, múlt héten elértük az 1000 fős tábort! Ebből az alkalomból jutott eszünkbe néhány gondolat, amit meg szeretnénk osztani veletek… Amikor elindítottuk a blogot, sok mindent megterveztünk, de nem tudtuk mi lesz belőle. A blog célja a kezdetektől az volt, hogy elmondja nektek, olvasóknak, hogy miért szeretünk kísérletezni a konyhában és átadjuk azt az élményt és lelkesedést, amit a főzés nyújt nekünk. Ez a blog nektek, olvasóknak készül, és szeretnénk, ha új ízeket is kipróbálnátok és e cél érdekében ötletes, könnyű, egyszerűen elkészíthető finomságokról olvashattok a blogon…

foto: etsy.com

Az elején gyors reggelikkel, egyszerű ebéd, vacsora ötletekkel és ázsiai receptekkel jelentkeztünk. Aztán a sok-sok édesség és nyári jégkrém dömping után ősztől egyre több háztáji, bento és csokis bejegyzést is olvashattatok a blogon. Nagyon örültünk, hogy sokan szerettétek a karácsonyi gasztro ajándék sorozatunkat, és ennyire népszerűek lettek a bento posztok is!

Több interjú is készült tavaly a blogra: nagy élmény volt a beszélgetés Tóth Gusztávval, az igazioliva.hu olívaolaj-szakértőjével, Viczkó Beával, aki Kopenka néven készít csodaszép tortákat, cupcake-eket, és   nagy örömünkre a karácsonyi szezon kellős közepén az Enni jó lekvárok is interjút adott nekünk. Köszönet Bilák Imrének és a Dzsem Pékségnek a játékokért és a felajánlásokért!

Idén is lesznek újdonságok: kicsit kevesebb játék mellett, a receptekben szeretnénk még többet gondolni a vegákra és vegánokra is. Lesznek meglepetések is, és több újdonság, amiről még nem beszélünk…..

Köszönjük, hogy itt vagytok, velünk vagytok és olvastok minket!

Most pedig jöjjön a várva várt vegán málnás muffin receptje.

Imádom a málnás édességeket! Kedvenc gyümölcsömet szerencsére bármikor be lehet szerezni, és mennyei finomságokat lehet készíteni belőle. A vegán muffinokhoz alig néhány alapanyag szükséges. Gyors, egyszerű és egy délutáni tea mellé a legjobb választás!  Vegagyerek receptjét vettem alapul.

 
Vegán málnás muffin
 

Vegán málnás muffin

 
 
Recept:
 
18 dkg zabliszt
 
20 dkg finom kiőrlésű tönkölyliszt
 
1 tasak foszfátmentes sütőpor
 
14 dkg nádcukor
 
12 dkg növényi margarin
 
2,5 dl rizstej (szójatej, mandulatej, zabtej is használható)
 
1,5 dl szójajoghurt
 
20 dkg (fagyasztott) málna
 
1. A muffinsütőt kibélelem papírkákkal.
 
2. A lisztet és a sütőport nagy tálba szitáljuk, és hozzákeverjük a cukrot. A margarint felmelegítjük, majd összekeverjük a rizstejjel és a szójajoghurttal. A lisztes keverékhez öntve, éppen csak annyira dolgozzuk el, hogy összeálljon, és csak addig kevergetjük, amíg a tészta darabos nem lesz.
 
3. Ezután belekeverjük a málnát, majd a masszát a formába kanalazzuk. 170 fokon, fél óra alatt sültek meg a muffinok aranybarnára (mielőtt kivenném a muffinokat, tűpróbát végzek).  A nagyobb muffin formában nekem 18 db közepes nagyságú muffin készült.
 
 
(Recept a Vegagyerek blogjáról, amin módosítottam kicsit.)

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!