Még csak pár hónapja ünnepeltük az első blogszületésnapot, múlt héten elértük az 1000 fős tábort! Ebből az alkalomból jutott eszünkbe néhány gondolat, amit meg szeretnénk osztani veletek… Amikor elindítottuk a blogot, sok mindent megterveztünk, de nem tudtuk mi lesz belőle. A blog célja a kezdetektől az volt, hogy elmondja nektek, olvasóknak, hogy miért szeretünk kísérletezni a konyhában és átadjuk azt az élményt és lelkesedést, amit a főzés nyújt nekünk. Ez a blog nektek, olvasóknak készül, és szeretnénk, ha új ízeket is kipróbálnátok és e cél érdekében ötletes, könnyű, egyszerűen elkészíthető finomságokról olvashattok a blogon…
Az elején gyors reggelikkel, egyszerű ebéd, vacsora ötletekkel és ázsiai receptekkel jelentkeztünk. Aztán a sok-sok édesség és nyári jégkrém dömping után ősztől egyre több háztáji, bento és csokis bejegyzést is olvashattatok a blogon. Nagyon örültünk, hogy sokan szerettétek a karácsonyi gasztro ajándék sorozatunkat, és ennyire népszerűek lettek a bento posztok is!
Több interjú is készült tavaly a blogra: nagy élmény volt a beszélgetés Tóth Gusztávval, az igazioliva.hu olívaolaj-szakértőjével, Viczkó Beával, aki Kopenka néven készít csodaszép tortákat, cupcake-eket, és nagy örömünkre a karácsonyi szezon kellős közepén az Enni jó lekvárok is interjút adott nekünk. Köszönet Bilák Imrének és a Dzsem Pékségnek a játékokért és a felajánlásokért!
Idén is lesznek újdonságok: kicsit kevesebb játék mellett, a receptekben szeretnénk még többet gondolni a vegákra és vegánokra is. Lesznek meglepetések is, és több újdonság, amiről még nem beszélünk…..
Köszönjük, hogy itt vagytok, velünk vagytok és olvastok minket!
Most pedig jöjjön a várva várt vegán málnás muffin receptje.
Imádom a málnás édességeket! Kedvenc gyümölcsömet szerencsére bármikor be lehet szerezni, és mennyei finomságokat lehet készíteni belőle. A vegán muffinokhoz alig néhány alapanyag szükséges. Gyors, egyszerű és egy délutáni tea mellé a legjobb választás! Vegagyerek receptjét vettem alapul.
3. Ezután belekeverjük a málnát, majd a masszát a formába kanalazzuk. 170 fokon, fél óra alatt sültek meg a muffinok aranybarnára (mielőtt kivenném a muffinokat, tűpróbát végzek). A nagyobb muffin formában nekem 18 db közepes nagyságú muffin készült.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: