Wannabe Chef

Cukormentes banános palacsinta

Egy ideje rendszeresen készítek B-nek palacsintákat… Azt az amerikai, dundi változatot.  Másfél éves korára úgy néz ki, hogy végre megjött az étvágya, ami nekem most különösen nagy öröm. Ez az ízletes és tápláló cukormentes palacsinta, amit most megosztok veletek, nálunk kiválóan indítja a napot (előfordul, hogy uzsonnára készítjük), de többször sütünk vegán répás palacsintákat is.

A palacsinta receptet kedvenc magazinomban találtam, de kihagytam belőle a cukrot és banánból sem kívánkozott bele olyan sok. Egyetlen banán is nagyon finom, édes ízt ad a palacsinta tésztájának. Sütés után adható a palacsintákhoz még friss gyümölcs, juharszirup vagy méz.

Recept (kb 15 kicsi palacsintához):

1 banán összenyomkodva

1 tojás

150 g liszt

1 zacskó foszfátmentes sütőpor

2 – 2 és fél dl tej

 

1. A lisztet, a sütőport, a tojást, a tejet és az összenyomkodott banánt alaposan elkeverem egy nagy tálban. Előszőr csak 2 dl tejet adok a tésztához, majd ha nagyon sűrűsödne, akkor lehet kicsit higítani újra. Felforrósítom a serpenyőt, majd kis adagokban alacsony hőfokon elkezdem sütni a palacsintákat.

2. Ha összeállt és hólyagos a palacsinta teteje, akkor rmegfordítom és a másik oldalukat is sütöm pár percig. Mikor kisült az összes palacsinta, egymásra halmozom őket és mézzel meglocsolom. (B. kedvéért banán is kerül rá, de az asztalon hagyom a mézet is.)

 

Recept megjelent az Éva magazinban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!