Wannabe Chef

Aszalt szilvás húsgpogácsa

Egy ideje rendszeresen készülnek nálunk húsgolyók, gyümölcsös húspogácsák és zöldséges burgerek. Két oka van: mert roppant egyszerű készíteni őket, és mert minden változatát imádjuk. A mostani egy pikánsabb, nagyon jól variálható, baráti vacsorákra, koktélpálcikákra szúrva, szilvaszósszal vagy anélkül is kiváló vendégváró.

Recept (kb. 30 pogácsához):

10 dkg magozott aszalt szilva

1 vörös hagyma

10 dkg szikkadt kenyérbél

50 dkg darált sertéshús

1 púpos kávéskanál só

fél kávéskanál őrölt fahéj

a sütéshez 2-3 dl olaj

1. Az aszalt szilvát annyi vízben felforralom, amennyi ellepi és ha már puha, leszűröm, aztán szinte pépesre darabolom. A megtisztított vöröshagymát finomra vágom, a kenyérbelet morzsásra őrlöm, ezután az összes hozzávalót alaposan összedolgozom és a masszából 3-4 cm átmérőjű gombócokat formázok.

2. A sütéshez 1 cm-es rétegben olajat forrósítok, 1 perc altt megpirítom benne a húsgombócok felét, majd mérsékelt tűzön 6 perc alatt, néha átforgatva átsütöm a gombócokat. Kiszedem őket, papírtörlővel leitatom a felesleget és a többi gombócot is megsütöm.

3. Tálalás előtt pálcikát szúrok a húsgolyókba.

 

 

Az alaprecept Stahl Judit Gyors húsos ételek c. könyvében jelent meg.

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!