Fokhagymás-zöldfűszeres sült garnélák omlett csíkos rizságyon
Zöldségek: sárgarépa virágok, zöldbab, uborka szeletek és piros kaliorniai paprika kockák.
A bento felső részében: kókuszos-kókusztejes palacsinta
Hozzávalók egy bentohoz:
Az alsó részhez:
– párolt rizs
– 1 tojásból hajszálvékony (palacsintánál vékonyabb) omlett hosszú csíkokra vágva
– 1 ek reszelt sajt
– 6-8 db garnéla+1/2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-1 csipet só, oregánó, bazsalikom+1 kk olaj
– Díszítéshez: párolt zöldbab (6-8 db), sárgarépa és uborka szeletek, kaliforniai paprika
1. Egy serpenyőben elmelegítjük az 1 kk olajat. A garnélát enyhén sózzuk, összeforgatjuk a zúzott fokahgymával, a zöldűszerekkel majd rózsaszínűre sütjük. (Először közepes lángon kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk és még 2 percig sütjük.)
2. A doboz aljára jön a rizs, utána a csíkokra vágott omlett, erre a reszelt sajt. Végül elrendezzük a tojáscsíkok tetején a garnélákat és a zöldségféléket.
A felső részhez:
Kókuszos-kókusztejes palacsinta (kb. 20 kicsi palacsinta)
– 1/2 csésze (125 ml) kókusztej
– 1/2 csésze (125 ml) rizsliszt
– 1/3 csésze ( 100 ml) kókuszreszelék
– 2 felvert tojás
– 1 csapott kk sütőpor
– 1 ek reszelt narancs-, v. citromhéj
– 1/2-1 reszelt alma, leve jól kinyomkodva
– 1 ek mogyoróolaj
– szénsavas ásványvíz
– kevés olaj a sütéshez
1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, 1 órát pihentetjük.
2. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd egy kis darab papírtörlővel áttöröljük a serpenyőt. Evőkanállal a srpenyőbe kanalazzuk a masszát. 1 ek=1 palacsinta. Amikor az alja már aranybarna színű, megfordítjuk és a másik oldalát is szép aranybarnára sütjük.
Most cukormentes hónapot tartunk, ezért nem tettünk cukrot a palacsintába és csak magában ettük, de fogyasztható juharsziruppal vagy lekvárral is.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: