Wannabe Chef

Garnélás bento

Fokhagymás-zöldfűszeres sült garnélák omlett csíkos rizságyon

Zöldségek: sárgarépa virágok, zöldbab, uborka szeletek és piros kaliorniai paprika kockák.

A bento felső részében: kókuszos-kókusztejes palacsinta

Hozzávalók egy bentohoz:

Az alsó részhez:

– párolt rizs

– 1 tojásból hajszálvékony (palacsintánál vékonyabb) omlett hosszú csíkokra vágva

– 1 ek reszelt sajt

– 6-8 db garnéla+1/2 gerezd zúzott fokhagyma, 1-1 csipet só, oregánó, bazsalikom+1 kk olaj

– Díszítéshez: párolt zöldbab (6-8 db), sárgarépa és uborka szeletek, kaliforniai paprika

1. Egy serpenyőben elmelegítjük az 1 kk olajat. A garnélát enyhén sózzuk, összeforgatjuk a zúzott fokahgymával, a zöldűszerekkel majd rózsaszínűre sütjük. (Először közepes lángon kb. 3-4 percig, majd megfordítjuk és még 2 percig sütjük.)

2. A doboz aljára jön a rizs, utána a csíkokra vágott omlett, erre a reszelt sajt. Végül elrendezzük a tojáscsíkok tetején a garnélákat és a zöldségféléket.

A felső részhez:

Kókuszos-kókusztejes palacsinta (kb. 20 kicsi palacsinta)

– 1/2 csésze (125 ml) kókusztej

– 1/2 csésze (125 ml) rizsliszt

– 1/3 csésze ( 100 ml) kókuszreszelék

– 2 felvert tojás

– 1 csapott kk sütőpor

– 1 ek reszelt narancs-, v. citromhéj

– 1/2-1 reszelt alma, leve jól kinyomkodva

– 1 ek mogyoróolaj

– szénsavas ásványvíz

– kevés olaj a sütéshez

1. A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, 1 órát pihentetjük.

2. Egy serpenyőben kevés olajat melegítünk, majd egy kis darab papírtörlővel áttöröljük a serpenyőt. Evőkanállal a srpenyőbe kanalazzuk a masszát. 1 ek=1 palacsinta. Amikor az alja már aranybarna színű, megfordítjuk és a másik oldalát is szép aranybarnára sütjük.

Most cukormentes hónapot tartunk, ezért nem tettünk cukrot a palacsintába és csak magában ettük, de fogyasztható juharsziruppal vagy lekvárral is.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!