Wannabe Chef

Curry-s barnarizses bento

– Curry-s barnarizses egytál (hagyma, kaliorniai paprika, darált hús, barna rizs, petrezselyemzöld)

– Tükörtojás

– Edamame (zöld szójabab) nyársak

– Mandarin, alma, kiwi

Ez a rizses egytál garantáltan bejön majd azoknak is, akik egyébként nem rajonganak a curry-ért. A fűszer nem tolakodó benne, de mégis pikánssá teszi az ételt, amibe apróra vágott pirított hagyma és darált hús, valamint kaliforniai paprika és párolt barna rizs került. Akinek a húsmennyiség kevés lenne, az süthet a tetejére egy tükörtojást is; nincs is jobb annál, mint amikor a forró rizs összekeveredik a krémesen lágy tojássárgával!! Gyors vacsinak és bentoba is egyaránt nagyon jó!

Hozzávalók (2 jó nagy adaghoz):

– 10-12 dkg barna rizs+só

– 1 közepes hagyma felaprítva

– 1 piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva

– 8-10 dk darált hús

– 2-3 ek vaj

– 2 ek japán szójaszósz

– 2 csapott kk curry por

– fél csokor petrezselyemzöld felaprítva

– 1-2 újhagyma zöld része felaprítva (elhagyható).

– 2-3 ek víz

1. A rizst a sóval megpároljuk.

2. Egy magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a húst és azzal is pirítjuk. Végül hozzáadjuk az apró kokckákra vágott kaliorniai paprikát és néhány percig pirítjuk, épp csak addig, hogy a parika ne legyen teljesen nyers. Ekkor megszórjuk a curry porral és felöntjük a vízzel és a stójaszósszal, elkeverjük.

3. A zöldségekhez és a húshoz adjuk a párolt rizst, jól elkeverjük, lezárjuk a lángot, hogy a rizs ne száradjon ki! Hozzákeverjük a felaprított petrezselyezöldet és újhagyma zöldet, ha kell, még sózzuk picit és kész!

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!