– Curry-s barnarizses egytál (hagyma, kaliorniai paprika, darált hús, barna rizs, petrezselyemzöld)
– Tükörtojás
– Edamame (zöld szójabab) nyársak
– Mandarin, alma, kiwi
Ez a rizses egytál garantáltan bejön majd azoknak is, akik egyébként nem rajonganak a curry-ért. A fűszer nem tolakodó benne, de mégis pikánssá teszi az ételt, amibe apróra vágott pirított hagyma és darált hús, valamint kaliforniai paprika és párolt barna rizs került. Akinek a húsmennyiség kevés lenne, az süthet a tetejére egy tükörtojást is; nincs is jobb annál, mint amikor a forró rizs összekeveredik a krémesen lágy tojássárgával!! Gyors vacsinak és bentoba is egyaránt nagyon jó!
Hozzávalók (2 jó nagy adaghoz):
– 10-12 dkg barna rizs+só
– 1 közepes hagyma felaprítva
– 1 piros kaliforniai paprika apró kockákra vágva
– 8-10 dk darált hús
– 2-3 ek vaj
– 2 ek japán szójaszósz
– 2 csapott kk curry por
– fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
– 1-2 újhagyma zöld része felaprítva (elhagyható).
– 2-3 ek víz
1. A rizst a sóval megpároljuk.
2. Egy magasabb falú serpenyőben megolvasztjuk a vajat, megpirítjuk benne a felaprított hagymát, majd hozzáadjuk a húst és azzal is pirítjuk. Végül hozzáadjuk az apró kokckákra vágott kaliorniai paprikát és néhány percig pirítjuk, épp csak addig, hogy a parika ne legyen teljesen nyers. Ekkor megszórjuk a curry porral és felöntjük a vízzel és a stójaszósszal, elkeverjük.
3. A zöldségekhez és a húshoz adjuk a párolt rizst, jól elkeverjük, lezárjuk a lángot, hogy a rizs ne száradjon ki! Hozzákeverjük a felaprított petrezselyezöldet és újhagyma zöldet, ha kell, még sózzuk picit és kész!
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: