Wannabe Chef

Kuszkusz mandulatejjel és aszalt sárgabarack pürével

Tavasz van, és ezt onnan érzem, hogy B.-vel egyre többet mászkálunk el itthonról és egyre több ideig tudunk kint maradni a szabadban. Kora tavasszal egy kisebb csomagot viszünk magunkkal, mini szedvicsekkel, gyümölcsökkel, de nyáron előfordul, hogy útra kelünk és egy egész napra “kiköltözünk” mondjuk a Molnár-szigetre, esetleg az Állatkertbe vagy a Kopaszi gátra, ami innen a külvárosból egy teljes napos kirándulás…. Ilyenkor laktatóbb, melegíthető ételeket viszünk. Az édességmentes kihívás alatt a szívemhez nőttek a cukormentes ételek és desszertek, azóta ezekkel kísérletezem…

Az édes, natúr aszalt sárgabarack püré (amit a kuszkuszhoz keverek) önmagában lehet a babák első gyümölcspürés desszertje is. Ezt a nagyon finom, édes pépet a babák szivesen eszik majd természetes édességként. Kénezetlen sárgabarackot vásárolok, ennek a színe barnás-narancsos. A világossárga szín a kénnek köszönhető és erre a tartósítószerre érzékenyek lehetnek a babák. A püré a kuszkuszba keverve is nagyon finom.

Az aszalt gyümölcsöt forró vízbe áztatom és megvárom, amíg megnövekszik a térfogata és megpuhul. Ekkor érdemes apróra vágni vagy pépesíteni. Kenhetjük kekszre, kenyérre, piskótára, palacsintára, és lehet kínálni joghurttal vagy krémsajttal. A főtt aszalt sárgabarack pépesítve jól illik a rizshez, a gabonapépekhez és a pudinghoz is. Mennyei!

Kuszkusz mandulatejjel és édes gyümölcspürével

Recept (2 személyre):

Negyed bögre aszalt sárgabarack

Negyed bögre forró víz

Negyed bögre növényi tej (mandulatej, rizstej, zabtej)

fél evőkanál vaj (opcionális)

2 evőkanál sima, nyers kuszkusz

1. A gyümölcspüréhez az aszalt sárgabarackot negyed bögre forrásban levő vízzel leöntöm (addig, hogy ellepje a víz az aszalt gyümölcsöt), és állni hagyom.

2. Felmelegítem a tejet a vajjal egy kis lábasban, beleszórom a kuszkuszt, lefedem és leveszem a tűzről. Állni hagyom 5 percig. Ezalatt az aszalt sárgaparack pürét a forró vízzel együtt kézi mixerrel összeturmixolom. A felét a kuszkuszhoz keverem, és ha túl sűrűnek találom, adok még hozzá kevés tejet. A gyümölcspüré másik felét rákanalazom a kuszkuszra, de önálló desszertként is finom.

 (A recepthez használt bögre 250 ml-es)

 

Forrás: Karin Knight, Tina Ruggiero: Babakonyha – A világ legjobb receptjei

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!