Wannabe Chef

Bento citromos csirke falatokkal

Gyors bento, amit mindenki garantáltan szeretni fog!

A bento felső részében (300 ml-es):

– citromos csirkefalatok (recept lent)

– szójaszószos-sárgarépás-zöldbab

– koktélparadicsom és brokkoli

A bento alsó részében (200 ml-es):

– kb. 15 dkg párolt jázmin rizs

Sokan úgy gondolják, amikor meglátnak egy japán ebédes dobozt (“bentót”), hogy az túl kicsi, abban nem is lehet rendesen ebédet csomagolni. “Ami abba belefér, nem lenne elég még a lyukas fogam betömésére se!” -mondta egyszer egy ismerősöm, amin én jót nevettem. 🙂

Ez a bento doboz emeletes; az alsó része 200 ml-es, a felső része 300 ml-es. A japánok a felső (tehát a nagyobbik) részébe tennék a rizst, én viszont az alsó részébe tettem, ezzel is csökkentve a szénhidrát mennyiséget. Rizs kb. 15 dkg, hús 10 dkg került  a bentóba, ezen kívül van még benne egy kis zöldség is, összesen 500 ml-nyi étel. Ez már nem is olyan kevés, ugye?

A doboz feslő részében csirkemellből készült citromos csirkefalat van, ami az egyik kedvencünk a karaage mellett.  Mindkettő gyorsan elkészíthető; a citromos csirkefalatokat azonban serpenyőben sütjük, ezért csak frissen lesz ropogós, viszont hidegen-melegen egyaránt nagyon finom.

Hozzávalók (4 főre):

– 40 dkg csirkemell falatnyi nagyságúra felvágva

– 1 citrom leve

– só, bors

– 1 ek szójaszósz

– keményítő és rizsliszt

– 2-3 ek olaj

1. A falanyira felvágott csirkehúst sózom, borsozom, összekeverem 1 ek szójaszósszal és 1 citrom levével. Félreteszem pácolni kb. 10 percre (ha tovább áll, az sem baj).

2. Egy serpenyőben olajat hevítek, közben keményítőben (amihez keverhetünk rizslisztet is, mert ettől finom ropogós lesz) megforgatom a húsfalatokat, majd a serpenyőben szép pirosra sütöm mindkét oldalukat.

(Tipp: a sütés vége előtt 1-1 kávéskanálnyi szójaszósszal meglocsolhatjuk a csirkét, majd a serpenyőt rázogatva süssük még kb. fél percig a húst. A legvégén citromlevet is csepegtethetünk rá.)

Nagyon gyors és grantált kedvenc lesz!:)

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!