A bento ebédes dobozt jelent, amit általában úgy állítanak össze, hogy fehérje, szénhidrát, zöldség (esetleg pici édesség és gyümölcs) is legyen benne. Lényege, hogy többféle étel van szorosan összerendezve, tehát esetenként egymásra pakolva. Például koktélparadicsom, húsgolyók, mini palacsinták, mini szendvicsek, uborka szeletek salátalevélen, bármi, bármi, bármi!
Húsvét közeledtével már alig vártam, hogy kipróbálhassam az új tojásformázómat, amit a Tchibo Webshoptól rendeltem. A kisebb méretű, keményre főzött tojás pont belefér a nyusziformába (4 féle formázó tartozik a készlethez). Ehhez nagyon jól illett egy könnyed zöldséges fogás. A quinoa jól kombinálható zöldségekkel, ezért most brokkolival készítettem. Nagyszerű bento készült belőle!
Bento összetétel:
3 db koktélparadicsom
1 db formázott, keményre főzött tojás
2 db párolt brokkoli rózsa
quinoa brokkolival (recept következik)
Quinoa brokkolival (1 személyre)
Recept:
10 deka quinoa (glutént nem tartalmazó gabonaféle, bioboltokban megvásárolható)
15 deka brokkoli, rózsáira szedve, megtisztítva
fél fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
fél citrom frissen reszelt héja
só
bors
olívaolaj
1. A brokkolit hőálló tálba teszem. Néhány evőkanálnyi olívaolajat elkeverek zúzott fokhagymával, citromhéjjal, sóval és pici borssal. Meglocsolom a zöldséget az olajjal és megszórom a felkarikázott hagymával.
2. 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 15-20 percig sütöm. Közben puhára főzöm dupla mennyiségű, sós vízben a quinoát (kb. 15 perc alatt), és ha elkészült, hozzákeverem a brokkolit.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: