Imádok palacsintát készíteni! B-vel a banános palacsinta a kedvencünk, de ezzel a zabpelyhes palacsintával is le lehet kenyerezni, ha épp nincsen étvágya. Nagyon jó választás lesz azoknak, akik szeretik a kényeztető, cukormentes, hétvégi reggeliket. A morzsásra darált zabpehelytől kicsit darabosabb palacsintára kell számítani, de én pont ezt szeretem benne. Banánpürével, mézzel, áfonyaszósszal, cukormentes gyümölcslekvárral is mennyei!
Zabpelyhes palacsinta banánpéppel
Recept (10-12 kis palacsintához):
5 deka liszt
7 deka zabpehely, morzsásra darálva
2 teáskanál foszfátmentes sütőpor
1 evőkanál növényi olaj
1 banán nyomkodva
2-2,5 deci zabtej
1. Összekeverem a lisztet, a morzsásra darált zabpelyhet, a sütőport, az olajat, az összenyomkodott banánt egy nagy tálban és annyi zabtejet adok hozzá, hogy az palacsintatészta sűrűségű legyen. Vékonyan kiolajozom a serpenyőt és alacsony lángra teszem.
2. Kb. fél merőkanálnyit öntök a tésztából a serpenyőbe és addig sütöm, amíg az egyik oldala arany színű nem lesz. Ha a tészta már lukacsosodik és a másik oldala már aranybarna, megfordítom és újabb 2-3 percig sütöm.
Eredeti recept: Deborah Gray: 500 vegetáriánus étel
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: