Ez az nyers csokitorta nagyon finom! Dióból, datolyából és fügéből készül az alapja, és a sikere azon múlik, hogy ezeket mennyire tudja a robotgépünk apróra darálni. Ha darabosabb marad a torta alapja, akkor “potyogós” lesz a sütemény belseje, ezért érdemes minél finomabbra dolgozni.
Mielőtt beköszönt a nyári kánikula, megosztom veletek Jamie Oliver észbontóan finom csokitortájának a receptjét. Mivel nincs benne cukor, nem egy édes-krémes csokitortára kell számítani. Tömény, de egy habos kávé mellé tökéletes és még sütni sem kell. Csokifüggőknek kötelező!
Még több csokoládés receptet itt találtok.
Jamie nyers csokoládétortája
Recept (16 szelethez)
250 g dió
150 g szárított magozott datolya
150 g szárított füge
3 evőkanál méz
5 evőkanál kakaópor
másfél teáskanál valilia kivonat (elhagyható)
Torta alaphoz:
60 g vaj vagy margarin
150 g sótlan mogyoró
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál méz
Díszítéshez:
200 g kókuszzsír
120 g kakaópor (fele cukrozatlan, fele édes gabonaalapú kakaópor)
2 teáskanál méz
2 evőkanál apróra darált mandula
1. Kibélelek sütőpapírral egy 20 cm átmérőjű tortaformát. Elkészítem az alapot. A vajat apró kockákra vágom és forró víz felett megolvasztom. A robotgépben nagyon finomra darálom a mogyorót és összekeverem a kakaóval, a mézzel és a vajjal, majd “kibélelem” vele a tortaformát, ez lesz a torta alapja. Hűtőbe rakom.
2. Közben a diót, a datolyát, a szárított fügét nagyon finomra darálom és hozzákeverem a többi összetevőt is (mézet, kakaóport és a vaníliát), beletöltöm a tortaformámba és további 3 órára a hűtőbe rakom.
3. A díszítéshez összekeverem az összes hozzávalót (kókuszzsírt, kakaóport és a mézet), nagyjából 20 percig pihentetem, ezalatt megkeverem párszor. Miután eltávolítottam a formából a tortát, egy lekerekített végű késsel felkenem a krémet a csokolátérorta tetejére, és megszórom az apróra vágott mandulával
Eredeti recept: Jamie Magazine
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: