Legutóbb igazi vegetáriánus pikniket csaptunk a Margit szigeten. A kosárból mindenféle friss zöldség került elő (paradicsom, paprika, rukkola és hónapos retek), vittünk magunkkal padlizsánkrémet, vegetáriánus vöröslencsés-zöldborsós burgereket és bagettet is. Ha kimozdulunk a szabadba, mindig viszünk zöldségeket, de a hideg mártogatósok is jól jönnek ilyenkor zöldségekhez, szendvicsekre.
Most egy új változat készült, méghozzá szendvics bentoba, amit garantálom, hogy a húskedvelők is szeretni fognak! Ráadásul az avokádó tele van rostokkal, szívvédő folátokkal, izomtápláló káliumokkal. Ha zöldturmixba teszünk belőle egy keveset, meglepően finom ital készülhet belőle.
A bento tartalma:
1 alma
1 doboz gyümölcsös gyerekjoghurt
3 csirkés-avokádókrémes szendvics (recept következik)
1 pulykasonkás szendvics
Szendvicskrém és mini szendvics bento recepteket még itt és itt találtok.
Csirkés avokádókrém
Recept (4 szelet teljes kiőrlésű kenyérhez):
25 dkg csirkemell, megsütve
1 avokádó, meghámozva, kimagozva
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
fél citrom frissen facsart leve
kis marék friss bazsalikom felaprítva
só
bors
A csirkét besózom, megsütöm serpenyőben, és kihűtöm. Apró darabokra tépkedem majd az összes hozzávalóval együtt robotgépben krémesre keverem. 1-2 órára a hűtőbe teszem, majd szendvicsre kenem.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.