Szendvics bento csirkés avokádókrémmel

Legutóbb igazi vegetáriánus pikniket csaptunk a Margit szigeten. A kosárból mindenféle friss zöldség került elő (paradicsom, paprika, rukkola és hónapos retek), vittünk magunkkal padlizsánkrémet, vegetáriánus vöröslencsés-zöldborsós burgereket és bagettet is. Ha kimozdulunk a szabadba, mindig viszünk zöldségeket, de a hideg mártogatósok is jól jönnek ilyenkor zöldségekhez, szendvicsekre.

Most egy új változat készült, méghozzá szendvics bentoba, amit garantálom, hogy a húskedvelők is szeretni fognak! Ráadásul az avokádó tele van rostokkal, szívvédő folátokkal, izomtápláló káliumokkal. Ha zöldturmixba teszünk belőle egy keveset, meglepően finom ital készülhet belőle.

A bento tartalma:

1 alma

1 doboz gyümölcsös gyerekjoghurt

3 csirkés-avokádókrémes szendvics (recept következik)

1 pulykasonkás szendvics

Szendvicskrém és mini szendvics bento recepteket még itt és itt találtok.

 

Csirkés avokádókrém 

Recept (4 szelet teljes kiőrlésű kenyérhez):

25 dkg csirkemell, megsütve

1 avokádó, meghámozva, kimagozva

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

fél citrom frissen facsart leve

kis marék friss bazsalikom felaprítva

bors

A csirkét besózom, megsütöm serpenyőben, és kihűtöm. Apró darabokra tépkedem majd az összes hozzávalóval együtt robotgépben krémesre keverem. 1-2 órára a hűtőbe teszem, majd szendvicsre kenem.

Címkék: , , , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »