Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is. Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne legyen egyoldalú az ebédünk (tehát például ne csak édességet, és ne csak steaket tegyünk bele). A bento egy kiegyensúlyozott ételdoboz, amiben minden tápanyagcsoport megtalálható és még egészséges is.
Bento összetétel:
csirke szeletek mustáros pácban (recept következik)
zöldbabos rizs
paradicsom, kígyóuborka, reszelt sárgarépa
Csirke szeletek mustáros pácban:
2 adag lesz belőle
1 csirkemell (kb. 35 dkg-os)
só és frissen őrölt bors
A serpenyők kikenéséhez kevés olaj
A páchoz:
1 gerezd fokhagyma
fél citrom frissen facsart leve
fél csokor friss bazsalikom
1 evőkanál mustár
3 evőkanál olaj
1. A páchoz megpucolom és összezúzom a fokhagymát, kifacsarom és átszűröm a citrom levét és összekeverem a citromot, a fokhagymát az apróra vágott bazsalikommal, a mustárral és az olajjal.
2. A csirkemellfilét hosszában megfelezem, és az így nyert darabokat kicsit kiklopfolom, sózom és borsozom, majd bekenem a páccal. Jól bedörzsöljük vele a húsdarabokat, és betesszük őket a hűtőbe, attól függően, hogy mennyi időnk van, maradhatnak 10 percet, vagy egy teljes napot is a hűtőben.
3. A csirkemelleket olajjal kikent serpenyőben sütöm meg. Az omlós, mustáros csirkemell körete zöldbabos rizs és reszelt sárgarépa, uborka és paradicsom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.