Mustáros csirke bento, zöldbabos rizzsel

Mostanában egyre gyakrabban készül nálunk bento. Ebből a roston csirkéből (ami egy vasárnapi ebédre készült) félre tettem egy adagot a bentoba is. A csirke bazsalikomos mustáros páccal készült, került még a dobozba zöldbabos rizs, paradicsom, uborka és reszelt sárgarépa is.  Így lett komplett ebédem másnapra. Emellé mehet bármi, a lényeg azon van, hogy ízlésesen elrendezzük az ételeket úgy, hogy ne legyen egyoldalú az ebédünk (tehát például ne csak édességet, és ne csak steaket tegyünk bele). A bento egy kiegyensúlyozott ételdoboz, amiben minden tápanyagcsoport megtalálható és még egészséges is.

Bento összetétel:

csirke szeletek mustáros pácban (recept következik)

zöldbabos rizs

paradicsom, kígyóuborka, reszelt sárgarépa

Csirke szeletek mustáros pácban

2 adag lesz belőle

1 csirkemell (kb. 35 dkg-os)

só és frissen őrölt bors

A serpenyők kikenéséhez kevés olaj

A páchoz:

1 gerezd fokhagyma

fél citrom frissen facsart leve

fél csokor friss bazsalikom

1 evőkanál mustár

3 evőkanál olaj

1. A páchoz megpucolom és összezúzom a fokhagymát, kifacsarom és átszűröm a citrom levét és összekeverem a citromot, a fokhagymát az apróra vágott bazsalikommal, a mustárral és az olajjal.

2. A csirkemellfilét hosszában megfelezem, és az így nyert darabokat kicsit kiklopfolom, sózom és borsozom, majd bekenem a páccal. Jól bedörzsöljük vele a húsdarabokat, és betesszük őket a hűtőbe, attól függően, hogy mennyi időnk van, maradhatnak 10 percet, vagy egy teljes napot is a hűtőben.

3. A csirkemelleket olajjal kikent serpenyőben sütöm meg. Az omlós, mustáros csirkemell körete zöldbabos rizs és reszelt sárgarépa, uborka és paradicsom.

Címkék: , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »