Megjelent! Végre, végre megjelent a Fahéj magazin 2013 nyári száma. Vannak benne wannabe chef receptek is, húsmentes ételek formájában.
Nálunk rengeteg vegetáriánus és vegán étel készül otthon, egyrészt mert B. már 1 éves kora óta nem eszik húst (pedig elhihetitek, sok formában próbálkoztam nála), viszont rengeteg zöldséget és gyümölcsöt eszik, másrészt én is egyre kevesebb húst fogyasztok. Azóta a húsmentes ételek kerültek előtérbe, igyekszem minél kevesebb állati eredetű alapanyagot használni főzéskor és sütéskor, és szeretek új dolgokat kipróbálni. Éppen ezért a tavaszi bento összeállítás után nagyon örültünk az újabb feladatnak, mert a vegetáriánus konyha is nagyon közel áll hozzánk.
A nyári Fahéj magazinban most változatos grill recepteket olvashattok tőlünk. Az ételeinket elkészíthetitek raclette-en is, grillen is.
A vegaburgerek, gabonafasírtok és tofuk rajongóira külön gondoltunk: a magazinban találtok tőlünk egy vöröslencsés-zöldséges vegaburgert, egy spenótos tofu burgert és egy chilis-citromos-olajos tofunyárs receptet is. A menüt még feldobhatjátok grillezett fűszeres répával (bazsalikomos-petrezselymes-fokhagymás joghurttal) és padlizsánnal is. Desszert grill receptet is találtok tőlünk a Fahéjban: sült alma, körte és barack édes mascarponés mártogatóssal. Imádni fogjátok!
Foto: Csigo Zita
http://www.fahejmagazin.hu/facebook
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: