Wannabe Chef

Hűsítő banános-cseresznyés vaníliás turmix

 

A cukormentes hónap óta próbálom a legtöbb reggelt a kötelező gyümölccsel vagy egy gyümölcsös turmixszal kezdeni, mert mostanában folyamatosan úgy érzem, egyre kevesebb időm van. Ezek az italok pár perc alatt elkészülnek és egész délelőttre feltöltenek.

Ezt a remek banános-cseresznyés turmix receptet egyik kedvenc babás receptkönyvemből már a tél közepén kinéztem B.-nek + magamnak, és alig vártam, hogy beköszöntsön a friss cseresznye szezonja. Az eredeti receptbe cseresznye helyett meggy került, az is nagyon jól passzol hozzá, ráadásul utóbbinak magas a rosttartalma és sok benne az antioxidáns, a B- és C-vitamin. Hozzá egy kis érett banán és fél bögre vaníliás szójatej kerül, de keverhető hozzá bármilyen más növényi tej (zab/rizs/mandulatej). A tumixokba az a jó, hogy megőrizhetjük benne azokat a jelentős tápanyagokat, amelyek a legkülönfélébb élelmiszercsoportokban találhatók. A kis, egészséges adagot nem fogják a babák elutasítani. B. például azóta eszi a cseresznyét, mióta megkóstolta ezt a szuper hűs turmixot ebben a nagy melegben. Azóta már a gyümölcsöt sem kell kínálnom, hanem magától kéri, és joghurttal is eszi.

 

Banános-cseresznyés vaníliás turmix

Recept (2 tipegő baba adagja, egyenként fél bögrényi)

1 kis érett banán

fél bögre friss magozott cseresznye

fél bögre vaníliás szójatej vagy más növényi tej (mandulatej/zabtej/rizstej)

Turmixgépbe teszem a banánt, a magozott cseresznyét és a szójatejet, majd simára turmixolom.

Forrás: Karin Knight, Tina Ruggiero: Babakonyha, A világ legjobb receptjei

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!