Nemrég új szerelem kezdődött nálam, a food styling. Részt vettünk blogos barátnőmmel egy fantasztikus ételfotó és styling workshopon a Fahéj magazin műhelyében. Rengeteg új és hasznos információt kaptunk a fotózáshoz (géphasználatról, kompozíciós szabályokról, stylingról….), valójában az volt a cél, hogy megtanuljuk, hogy tudunk szép fotókat készíteni műtermi eszközök és berendezés nélkül. Láthattatok több workshopon készült fotót is a Facebook oldalunkon, de lesz még folytatás, lesznek új fotók is hamarosan.
Részben “házi feladatként” készült már itthon ez a frissítő gyömbéres, citromos, mentás koktél, részben pedig emiatt az őrületes meleg miatt. Ennek az isteni finom italnak a receptjét a styling workshopon kaptam és ha hiszitek, ha nem, annak ellenére, hogy nincs benne édesítő, nagyon finom! Itt is megírták, hogy a menta és a citrom fantasztikusan jól hűtik a szervezetet, és a legjobb, ha ebben a melegben ezekkel ízesítjük a salátákat, halételeket és a vizet.
Citromos, gyömbéres, mentás frissítő ital
Recept:
1 citrom meghámozva, nagyon vékonyan felkarikázva
3 cm friss gyömbér néhány darabra felvágva
10 db mentalevél összetépkedve
1 nagy kígyóuborka meghámozva, nagyon vékonyan felkarikázva
A fenti hozzávalókat betesszük egy tálba, és felöntjük 2 liter vízzel, majd letakarva mehet a hűtőbe egy éjszakára. Másnap reggel leszűrjük. Az uborka sokakat elrettent, de tényleg alig érezni benne az ízét. (Érdemes kipróbálni vele, de aki akarja el is hagyhatja belőle, anélkül is frissítő lesz a cukormentes limonádénk.)
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.