Wannabe Chef

Fűszeres pulykafasírt

Újra előkerültek a receptkönyveim, mert ebben a melegben olyan tompa vagyok, hogy főzés közben képtelen vagyok rögtönözni. Nagyon szeretem a fasírtokat, vegetáriánus változat is készült már a blogra, sok-sok zöldséggel, de most egy pulykahúsból készült fűszeres fasírtot kívántam. A fűszerezést újhagyma, egy citrom frissen facsart leve és reszelt héja, szójaszósz és petrezselyem adja. Kerülhet bele édes chiliszósz is, de ezt én most elhagytam, egyébként tojás nélkül is nagyon jól összeállnak a pogácsák.

A pulykahúsból nagyon finom, alacsony zsírtartalmú fasírtot készíthetünk. Arra kell ügyelni, hogy ne süssük túl, mert akkor kiszáradhat. Tzatzikivel és petrezselymes burgonyával tálalom. 4 adag lesz belőle.

Fűszeres pulykafasírt

450 g darált pulykahús

1 evőkanál sötét szójaszósz

1-2 evőkanál édes chiliszósz (elhagyható)

1 citrom frissen facsart leve

1 citrom frissen reszelt héja

2 szál újhagyma, apróra vágva

fél csokor petrezselyem, apróra vágva

só, bors ízlés szerint

tzatziki (joghurtos uborkasaláta) és petrezselymes burgonya a tálaláshoz

1. Összekeverem a darált húst, a szójaszószt, a chiliszószt (ha kerül bele), a citrom levét és reszelt héját, az apróra vágott újhagymát és petrezselymet, sót és borsot ízlés szerint.

2. A keveréket kis pogácsákra osztom, és fasírtokat formálok belőle.

3. Mindkét oldalukat előmelegített serpenyőben 6-8 percig sütöm, amíg átsülnek. Gyakran forgatom közben, amíg elkezd megbarnulni. Ha faszenes grillen akarjuk előkészíteni, a közvetlen hőtől távolabb süssük kb. 6 percig.

Eredeti recept: GoodFood BBC, 101 Diétás Lakoma

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!