Ezek a színes zöldséges pogácsák a blogunk születésnapi bentós játékára készültek, leginkább azért, hogy megmutassuk nektek, mennyire egyszerű bentót készíteni. Mivel nagyon szeretem a zöldséges ételeket és B. is legtöbbször zöldségeket eszik, ezért “az én bentómba” egy könnyen elkészíthető zöldséges répás-csicseriborsós burgert választottam. Mellé teljes kiőrlésű toast kenyerek, sárgarépa csíkok kerültek, olívabogyók nyárson, édességnek pedig lila fügék. Könnyű, gyorsan elkészíthető ebédünk lett.
A bentó tartalma:
répás-csicseriborsós burgerek (recept következik)
teljes kiőrlésű toast kenyerek
sárgarépa csíkok
olívabogyó nyárs
lila fügék
Recept
300 g répa megpucolva, reszelve
200 g csicseriborsó, leszűrve
fél hagyma nagyobb darabokra vágva
fél tk őrölt köménymag
1 tojás
másfél ek olívaolaj
50 g zsemlemorzsa
fél citrom frissen reszelt héja
másfél ek szezámmag pirítva
só és bors
1. A reszelt répa egyharmadát, a csicseriborsót, a hagymát, a köménymagot, a tojást konyhai robotgépben pürésre dolgozom, majd a sűrű pürét nagy tálba kanalazom.
2. Serpenyőben olajat melegítek és a maradék répát 8-10 percig sütöm, míg a répa meg nem puhul. A sült répát, a szezámmagot, és a citromhéjat is hozzákeverem a répás keverékhez, fűszerezem, és alaposan összegyúrom az egészet. Ha túl lágy lenne, és nehezen formázható, még kevés zsemlemorzsát szórok bele.
3. Kis pogácsákat formázok a kezemmel, bekenem őket olajjal, majd serpenyőben mindkét oldalukat 5 percig sütöm, míg ropogósra és aranybarnára nem sülnek.
Eredeti recept: Good Food 2013/szeptemberi szám, amin módosítottam itt-ott.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: