Wannabe Chef

Répás-csicseriborsós burgerek a bentóba

Ezek a színes zöldséges pogácsák a blogunk születésnapi bentós játékára készültek, leginkább azért, hogy megmutassuk nektek, mennyire egyszerű bentót készíteni. Mivel nagyon szeretem a zöldséges ételeket és B. is legtöbbször zöldségeket eszik, ezért “az én bentómba” egy könnyen elkészíthető zöldséges répás-csicseriborsós burgert választottam. Mellé teljes kiőrlésű toast kenyerek, sárgarépa csíkok kerültek, olívabogyók nyárson, édességnek pedig lila fügék. Könnyű, gyorsan elkészíthető ebédünk lett.

A bentó tartalma:

répás-csicseriborsós burgerek (recept következik)

teljes kiőrlésű toast kenyerek

sárgarépa csíkok

olívabogyó nyárs

lila fügék

 

Recept

300 g répa megpucolva, reszelve

200 g csicseriborsó, leszűrve

fél hagyma nagyobb darabokra vágva

fél tk őrölt köménymag

1 tojás

másfél ek olívaolaj

50 g zsemlemorzsa

fél citrom frissen reszelt héja

másfél ek szezámmag pirítva

só és bors

 

1. A reszelt répa egyharmadát, a csicseriborsót, a hagymát, a köménymagot, a tojást konyhai robotgépben pürésre dolgozom, majd a sűrű pürét nagy tálba kanalazom.

2. Serpenyőben olajat melegítek és a maradék répát 8-10 percig sütöm, míg a répa meg nem puhul. A sült répát, a szezámmagot, és a citromhéjat is hozzákeverem a répás keverékhez, fűszerezem, és alaposan összegyúrom az egészet. Ha túl lágy lenne, és nehezen formázható, még kevés zsemlemorzsát szórok bele.

3. Kis pogácsákat formázok a kezemmel, bekenem őket olajjal, majd serpenyőben mindkét oldalukat 5 percig sütöm, míg ropogósra és aranybarnára nem sülnek.

Eredeti recept: Good Food 2013/szeptemberi szám, amin módosítottam itt-ott.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!