Wannabe Chef

Fügés-csokoládés kuglóf és food styling

Egy igazi csokoládés, élesztőmentes kuglófnak a receptjét osztom meg most veletek. Múlt hétvégén ismét fotós és food styling workshopon jártam Zitánál. Miután megbeszéltük előre a tematikát és a témákat, felajánlottam, hogy viszek egy kuglófot, aztán valamit, ami “tepsis” (mert imádom a pitéket, és mégis nehezen tudom fotózni őket), illetve valamit, ami “dobozos”.

A tepsis témához csodás színű sütőtökös pitét készítettem, Jamie receptje alapján. Dobozban igazi babás ételt vittem, párolt brokkolit mesetésztával, és ennek fotózásához még a 2 éves B. játékait is elvittem. Kedvenc, élesztőmentes kuglóf receptemet átdolgoztam kicsit, mivel imádom az aszalt fügét, és újra szezonja van, aszalt gyümölcsök-magok helyett most ezt szórtam bele. Ez a kevert, élesztőmentes kuglóf recept önmagában is nagyon finom, de fügével, magokkal és más aszalt gyümölccsel is keverhető. Aszalt füge bármelyik hipermarketben, télen pedig a legtöbb zöldségesnél is kapható. Díszíthetjük a kuglóf tetejét olvasztott csokoládéval, és meg is színezhetjük a kuglófot, amit úgy érhetünk el, hogy a tészta felébe 1-2 kanál cukrozatlan kakaóport keverünk, majd a kakaós tésztát külön öntjük a sütés előtt a formába.

20131012_5146_LORES

Hozzávalók:

16 kanál cukor

4 tojás

13 dkg margarin

1 zacskó sütőpor

csipet só

2 dl növényi tej (zabtej, rizstej, mandulatej)

22 kanál liszt

5-6 darab szárított/aszalt füge, forró vízbe áztatva, majd apró darabokra vágva, szára eltávolítva

5 dkg étcsokoládé kockákra vágva

1. A fügét forró vízbe áztatom. A cukrot, a tojások sárgáját, a margarint, a sütőport és a sót habosra verem. A tejet, és a lisztet felváltva hozzákeverem a tésztához, majd a tojások előzőleg felvert habját is. A fügét leszűröm, feldarabolom, és a felvágott étcsokoládéval együtt lazán hozzákeverem a tésztához.

2. A kivajazott és lisztezett kuglóf formámba teszem, és kb. 150-170 fokon 40 percet sütöm. Akkor van készen, ha a fapálcikára már nem ragad rá a tésztám.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!