Ha gyorsan elkészíthető, finom és tápláló gombócokat szeretnétek összedobni tipegőknek, vagy vegetáriánus vendégeknek, ez a két vegaburger recept telitalálat lesz. Paradicsomszeletekkel, mártogatósokkal biztosan szeretni fogják.
A spenótos tofu burger és a vöröslencsés-zöldséges vegaburger receptje a nyári Fahéj magazinban jelent meg, a wannabe chef vegetáriánus grill receptjei között. Ezeket a fogásokat kínálhatjátok szendvics, bagett vagy saláta mellé is, de ne lepődjetek meg, ha a totyogós baba önmagában szeretné enni. Az én 2 éves kisfiam imádja falni, ő egyszerűen csak “pogácsának” hívja őket.
A fotót Csigó Zita készítette.
Spenótos tofu burger
Recept (10 burgerhez)
25 dkg spenót
1 gerezd fokhagyma összezúzva
18 dkg tofu
1/4 csésze morzsa
2 evőkanál szezámmag
másfél evőkanál szójaszósz
másfél evőkanál vaj
só és bors
Megfőzzük a spenótot sós vízben 1 percig, majd lecsöpögtetjük és felszeleteljük egy edénybe. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a tofu felét összemorzsolva. A tofu másik részét robotgépben nagyon finomra daráljuk. A pürés tofut a többi hozzávalóhoz öntjük és a morzsával, a szezámmaggal, a szójaszósszal, a vajjal együtt alaposan összekeverjük. Sózzuk és borsozzuk. Golflabdányi golyókat formázunk és laposra nyomkodjuk őket. Közepes hőfokon 5 percig sütjük vagy ameddig aranybarna nem lesz a pogácsa. Megfordítjuk és a másik oldalát 3-4 percig sütjük.
Vöröslencsés-zöldséges vegaburger
Recept (15 burgerhez)
50 dkg burgonya
2 dkg zsírszegény margarin
2 evőkanál sovány növényi tej (rizstej, zabtej)
1 tojás
10 dkg vöröslencse
5 dkg zöldborsó
60 g morzsa
20 dkg sajt
1 kávéskanál currypor
A vöröslencsét dupla mennyiségű vízben 10 perc alatt megfőzzük és az utolsó 2 percben a főzővízbe tesszük a zöldborsót is. A meghámozott, apróra vágott krumplit sós vízben puhára megfőzzük. Leszűrjük és villával összenyomkodjuk, simára keverjük egy tálban a margarinnal, a tejjel és a tojással. Megsózzuk, bele borítjuk a lecsöpögtettett vöröslencsét és zöldborsót, a morzsát, a reszelt sajtot és a curryport. Ha túl lágy lenne és szükségesnek érezzük, morzsával süríthetünk még rajta. Kis pogácsákat formázunk és fél órára hűtőbe tesszük. Raclette-en, grillen vagy serpenyőben mindkét oldalukat aranybarnára sütjük pár perc alatt. A ropogós darabokat salátával körítjük.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: