Wannabe Chef

Sült gyümölcsök édes mascarponéval és padlizsán tahini szósszal

Ősz végéig tart a padlizsán szezonja. Ez a grillezett változat még egy nyári Fahéj magazinban jelent meg, amihez a posztban most tahini szósz receptet is adok nektek. A grill válogatásnál a padlizsánhoz sült gyümölcsöket párosítottam, édes mascarpone mártogatóssal. Mindkét recept elkészíthető serpenyőben és raclette-en is.
A sült gyümölcsöket a gyerekek is szeretni fogják: tipegőknek kis szeletekre vágva, kevés almalével megpárolva, csipet fahéjjal mártogatós nélkül is mennyei uzsonna lesz belőle! A fotót Csigó Zita készítette.
sült padlizsán és gyümölcsök
 
 
 
Sült alma és körte édes mascarponéval
 
Recept (4 személyre)
 
1 alma
1 körte
2 barack (nyáron őszibarack)
 
Az édes mascarpone krémhez:
15 dkg mascarpone
fél dl sűrű tejszín
1 evőkanál nádporcukor
csipet fahéj
 
A gyümölcsöket megmossuk, félbe vágjuk, és 4-5 perc alatt puhára grillezzük. A mártogatóshoz a mascarponét simára keverjük a tejszínnel, a cukorral és a fahéjjal. A gyümölcsöket még melegen tálaljuk az édes mascarponéval.

Grillezett padlizsán tahini szósszal

Recept (4 személyre)

2 közepes padlizsán

2-3 evőkanál olívaolaj

oregánó, só

 

A szószhoz:

4 evőkanál olívaolaj

1 gerezd fokhagyma

4 evőkanál szezámpaszta

2 evőkanál citromlé

8 evőkanál víz

só, bors

1. A tahini szósz elkészítéséhez megdinszteljük a fokhagymát az olívaolajon. Hozzáadunk 2 evőkanál szezámpasztát, amit előzőleg a citromlével és a vízzel kevertünk el. 2. A padlizsánokat megmossuk, szárát és gallérját levágjuk és hosszanti szeletekre vágjuk. Érettebb padlizsánt feldolgozás előtt besózzuk, hogy keserű levét kidobja, és nagyságuktól függően 20 percig állni hagyjuk őket, majd lecsepegtetjük. Ezt a fázist nem érdemes kihagyni, mert keserű lesz tőle az étel.  A megsózott padlizsánszeleteket megkenjük olívaolajjal és megszórjuk oregánóval. Folyamatosan forgatva sütjük grillen addig, amíg a húsa megpuhul, majd rácsurgatjuk a szószt.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!