Grillezett padlizsán tahini szósszal
Recept (4 személyre)
2 közepes padlizsán
2-3 evőkanál olívaolaj
oregánó, só
A szószhoz:
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál szezámpaszta
2 evőkanál citromlé
8 evőkanál víz
só, bors
1. A tahini szósz elkészítéséhez megdinszteljük a fokhagymát az olívaolajon. Hozzáadunk 2 evőkanál szezámpasztát, amit előzőleg a citromlével és a vízzel kevertünk el. 2. A padlizsánokat megmossuk, szárát és gallérját levágjuk és hosszanti szeletekre vágjuk. Érettebb padlizsánt feldolgozás előtt besózzuk, hogy keserű levét kidobja, és nagyságuktól függően 20 percig állni hagyjuk őket, majd lecsepegtetjük. Ezt a fázist nem érdemes kihagyni, mert keserű lesz tőle az étel. A megsózott padlizsánszeleteket megkenjük olívaolajjal és megszórjuk oregánóval. Folyamatosan forgatva sütjük grillen addig, amíg a húsa megpuhul, majd rácsurgatjuk a szószt.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: