Sült gyümölcsök édes mascarponéval és padlizsán tahini szósszal
Ősz végéig tart a
padlizsán szezonja. Ez a grillezett változat még egy nyári Fahéj magazinban jelent meg, amihez a posztban most tahini szósz receptet is adok nektek. A grill válogatásnál a padlizsánhoz sült gyümölcsöket párosítottam, édes mascarpone mártogatóssal. Mindkét recept elkészíthető serpenyőben és raclette-en is.
A sült gyümölcsöket a gyerekek is szeretni fogják: tipegőknek kis szeletekre vágva, kevés almalével megpárolva, csipet fahéjjal mártogatós nélkül is mennyei uzsonna lesz belőle! A fotót
Csigó Zita készítette.
Sült alma és körte édes mascarponéval
Recept (4 személyre)
1 alma
1 körte
2 barack (nyáron őszibarack)
Az édes mascarpone krémhez:
15 dkg mascarpone
fél dl sűrű tejszín
1 evőkanál nádporcukor
csipet fahéj
A gyümölcsöket megmossuk, félbe vágjuk, és 4-5 perc alatt puhára grillezzük. A mártogatóshoz a mascarponét simára keverjük a tejszínnel, a cukorral és a fahéjjal. A gyümölcsöket még melegen tálaljuk az édes mascarponéval.
Grillezett padlizsán tahini szósszal
Recept (4 személyre)
2 közepes padlizsán
2-3 evőkanál olívaolaj
oregánó, só
A szószhoz:
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál szezámpaszta
2 evőkanál citromlé
8 evőkanál víz
só, bors
1. A tahini szósz elkészítéséhez megdinszteljük a fokhagymát az olívaolajon. Hozzáadunk 2 evőkanál szezámpasztát, amit előzőleg a citromlével és a vízzel kevertünk el. 2. A padlizsánokat megmossuk, szárát és gallérját levágjuk és hosszanti szeletekre vágjuk. Érettebb padlizsánt feldolgozás előtt besózzuk, hogy keserű levét kidobja, és nagyságuktól függően 20 percig állni hagyjuk őket, majd lecsepegtetjük. Ezt a fázist nem érdemes kihagyni, mert keserű lesz tőle az étel. A megsózott padlizsánszeleteket megkenjük olívaolajjal és megszórjuk oregánóval. Folyamatosan forgatva sütjük grillen addig, amíg a húsa megpuhul, majd rácsurgatjuk a szószt.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.