Izgalmas szezonális receptekkel, dekortippekkel jelenik meg november 26-án a Fahéj magazin ünnepi száma. Az a megtiszteltetést ért minket, hogy ismét felkérést kaptunk, vegyünk részt a lap munkájában. A tavaszi bento összeállításunk és a nyári vegetáriánus grill receptek után most izgalmas, és változatos, sós és édes gesztenyeliszttel készült ételeket találtok tőlünk a téli Fahéjban.
Egyre több ismerősömtől hallom, hogy áldozatául esik a különböző ételallergiáknak, ezért egy ideje én is sokat olvasok a témáról, s legalább hat féle lisztet tartok itthon. A gesztenyeliszt bár nem tartozik a legolcsóbb lisztek közé, rostban gazdag, szénhidrátban viszont kevesebbet tartalmaz, mint a búzaliszt. Keverhető más lisztekkel, de akár kiváltható vele a teljes liszt mennyisége is. A gesztenyelisztnek rendkívül alacsony a zsírtartalma, és mivel magas a keményítőtartalma, mind tápértékét tekintve, mind felhasználásában sokkal jobban hasonlít a maglisztekre, mint a tipikus diófélék lisztje.
Az idei téli Fahéj magazinos összeállításba 4 gesztenyelisztes étel és egy saláta recept került a wannabe chef-től: csokoládés-gesztenyelisztes kekszek, gesztenyelisztes gnocchi gombával és tejszínnel, rozmaringos-diós bucik gesztenyeliszttel és csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával. Ezek közül nagy kedvencünk lett a csokoládés-gesztenyelisztes keksz, ezért most ezt választottuk bemutatásra a képen.
A csodás fotókat Csigó Zita készítette. A Fahéj borítója szerintünk mind közül eddig a legszebb. Külön öröm számunkra, hogy ebbe az ünnepi lapszámba kedvenc csokoládémesterünkről, Bilák Imréről is olvasható egy cikk, bonbonjai pedig felkerültek a címlapra. Imrével és vad ízvilágú bonbonjairól blogunkon már kétszer is készült interjú, itt és itt olvashattok róla.
Ha a csodás fotón túl a receptjeinkre is kíváncsiak vagytok, vegyétek meg a Fahéj magazin ünnepi számát! Kellemes lapozgatást és örömteli ünnepi készülődést kívánunk!
Fotók: Csigo Zita, www.csigozita.hu, www.pasztellbarokk.blogspot.hu
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: