Wannabe Chef

Brokkolis mesetészta tipegőknek

20131012_5165_LORES Mára elfogadtam, hogy B. nem eszi a húst. 11 hónapos kora után egyszer csak eltolta magától és azóta köszöni, nem kéri. Egy ideig próbálkoztam nála, de beláttam, hogy a legjobb, ha ezt mindennemű ellenkezés nélkül megértjük egy babánál. Helyettesíthetjük az adott fogást valami más, hasonló tápértékűvel, de ne akarjunk szavakkal meggyőzni egy babát az adott ételről. Mióta ezeket személyesen is megtapasztaltam, folyamatosan kísérletezem zöldséges, vega finomságokkal, olyanokkal, amit egy 2 éves baba is szivesen megeszik. Korábban rengeteg húst fogyasztottunk, ezért sokat segített a zöldséges ételek bevezetésében, hogy annak idején rátaláltam Zita blogjára. Most már B. is élvezi a “végeredményt”, ráadásul 2 és fél évesen ő is egyre inkább örömét leli a közös főzés nyújtotta kalandokban. A togyogós babák imádják az apró méretű tésztákat, mint a mesetészta, helyette lehet használni csillagtésztát, betűtésztát is. Ezt a brokkolis tésztát keverhetjük nagyobb darabkákkal, például szarvacska- vagy csőtésztával is. Az ízesítéshez parmezánsajt  került a tészta és a zöldség tetejére. A recept 1 adagra vonatkozik, de nyugodtan megduplázhatjuk, sőt meg is triplázhatjuk a receptben szereplő mennyiségeket. Babás recepteket még itt, itt, itt és itt találtok a blogon. A fotó Csigó Zita styling workshopján készült a Fahéj magazin műhelyében. Brokkolis mesetészta Recept (18-23 hónapos babáknak, 1 tipegő baba adag)

3 evőkanál nyers mesetészta

4 kis brokkolirózsa

reszelt parmezán az ízesítéshez

1. Közepes nagyságú nyeles lábasban felforralok 1 bögre (230 ml) vizet, majd az újraforrás után takarékra veszem a lángot és 5 percig főzöm a tésztát. Hozzáadom a brokkolit is és további 5 percig főzöm, időről időre megkeverve, közben pótolom az elvesztett vízmennyiséget.

2. A főzés végére a tészta a víz jelentős részét magába szívja. Ha már a brokkoli is megpuhult, átöntöm az egészet egy tányérba, megszórom a sajttal és hagyom egy kicsit kihűlni.

{Recept és inspiráció: Karin Knight és Tina Ruggiero: Babakonyha – a világ legjobb receptjei}      

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Címkék: , , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!