Wannabe Chef

Narancsos cupcake fahéjas krémmel

600759_10152103622688383_647869067_nEzt a fahéjas, narancsos habos krémes cupcake-et már olyan régen beharangoztuk, de valamiért a poszt mindig elmaradt. Ezért aki már régóta követi a wannabe chefet, annak a fotó ismerős lehet. Eltelt egy kis idő, mire ismét elkészítettem, de a ünnepek közeledtével most megsütöttem újra, és igazán jó döntés volt, mert fantasztikusra sikerült. A narancs és a fahéj illata és íze végre ünnepi hangulatba hozott a hét elején. A muffin receptjén egy minimálisat változtattam csak (Jamie recept), a habos, fahéjas, puha krém pedig Zizi egy szuper receptje, amit már többször használtam sütés után muffinokhoz. Egyszerűen mennyei, próbáljátok ki!

 

Még több cupcake és muffin receptet itt találtok.

IMG_6953

Narancsos cupcake fahéjas krémmel

Recept:

A muffinohoz (12 db lesz belőle)

75 ml napraforgó olaj

130 g pocukor

150 g tönkönyliszt és fehérliszt keverve, szitálva (én fele-fele arányban kevertem)

negyed teáskanál sütőpor

1 tojás

fél narancs leve

fél teáskanál vaníliás cukor

100 ml joghurt

 

A krémhez:

200 g mascarpone

1,5-2 evőkanál porcukor, szitálva

1 teáskanál fahéj

csipet só

 

1. Előmelegítem a sütőt 170 fokra és a papírkapszlikkal kibélelem a muffintepsit. Egy edényben az olajat és a porcukrot habosra verem, majd az összes többi hozzávalót lassan bekeverem a habverővel 1-3 perc alatt.

2. Másfél evőkanálnyi adagokat kanalazok a muffinpapírokba, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm. Gyorsan sülnek, ezért nagyon figyelek. Kiveszem a sütőből, majd a tepsiben hagyom kihűlni őket.

3. Közben elkészítem a krémet. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, majd a krémet hűtőbe teszem legalább 30 percre. Késsel kenem a krémet a muffinok tetejére.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!