Ezt a fahéjas, narancsos habos krémes cupcake-et már olyan régen beharangoztuk, de valamiért a poszt mindig elmaradt. Ezért aki már régóta követi a wannabe chefet, annak a fotó ismerős lehet. Eltelt egy kis idő, mire ismét elkészítettem, de a ünnepek közeledtével most megsütöttem újra, és igazán jó döntés volt, mert fantasztikusra sikerült. A narancs és a fahéj illata és íze végre ünnepi hangulatba hozott a hét elején. A muffin receptjén egy minimálisat változtattam csak (Jamie recept), a habos, fahéjas, puha krém pedig Zizi egy szuper receptje, amit már többször használtam sütés után muffinokhoz. Egyszerűen mennyei, próbáljátok ki!
Még több cupcake és muffin receptet itt találtok.
Narancsos cupcake fahéjas krémmel
Recept:
A muffinohoz (12 db lesz belőle)
75 ml napraforgó olaj
130 g pocukor
150 g tönkönyliszt és fehérliszt keverve, szitálva (én fele-fele arányban kevertem)
negyed teáskanál sütőpor
1 tojás
fél narancs leve
fél teáskanál vaníliás cukor
100 ml joghurt
A krémhez:
200 g mascarpone
1,5-2 evőkanál porcukor, szitálva
1 teáskanál fahéj
csipet só
1. Előmelegítem a sütőt 170 fokra és a papírkapszlikkal kibélelem a muffintepsit. Egy edényben az olajat és a porcukrot habosra verem, majd az összes többi hozzávalót lassan bekeverem a habverővel 1-3 perc alatt.
2. Másfél evőkanálnyi adagokat kanalazok a muffinpapírokba, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm. Gyorsan sülnek, ezért nagyon figyelek. Kiveszem a sütőből, majd a tepsiben hagyom kihűlni őket.
3. Közben elkészítem a krémet. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, majd a krémet hűtőbe teszem legalább 30 percre. Késsel kenem a krémet a muffinok tetejére.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek