Még több cupcake és muffin receptet itt találtok.
Narancsos cupcake fahéjas krémmel
Recept:
A muffinohoz (12 db lesz belőle)
75 ml napraforgó olaj
130 g pocukor
150 g tönkönyliszt és fehérliszt keverve, szitálva (én fele-fele arányban kevertem)
negyed teáskanál sütőpor
1 tojás
fél narancs leve
fél teáskanál vaníliás cukor
100 ml joghurt
A krémhez:
200 g mascarpone
1,5-2 evőkanál porcukor, szitálva
1 teáskanál fahéj
csipet só
1. Előmelegítem a sütőt 170 fokra és a papírkapszlikkal kibélelem a muffintepsit. Egy edényben az olajat és a porcukrot habosra verem, majd az összes többi hozzávalót lassan bekeverem a habverővel 1-3 perc alatt.
2. Másfél evőkanálnyi adagokat kanalazok a muffinpapírokba, és 8-10 perc alatt aranybarnára sütöm. Gyorsan sülnek, ezért nagyon figyelek. Kiveszem a sütőből, majd a tepsiben hagyom kihűlni őket.
3. Közben elkészítem a krémet. Egy tálban összekeverem a hozzávalókat, majd a krémet hűtőbe teszem legalább 30 percre. Késsel kenem a krémet a muffinok tetejére.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.