4gyümölcsös kompót

Mióta elmúltak a meleg hónapok, a 2 és fél éves B.-vel a megszokott kötelező gyümölcsöt leváltottuk finom, meleg kompótokra. Pazar tízórai vagy uzsonna lesz belőle és még én is jól lakom vele. Készült már a blogra körtés-almás kompót, (amit nyáron pürévé dolgozva, banánnal és kókusztejjel keverve jégkrémmé varázsolhatunk) és epres-almás kompót is (ami még melegen, mandulás-cukormentes palacsintával egyszerűen mennyei)! Ez a mostani négygyümölcsös változat most annyiban különbözik a többitől, hogy alma, eper, aszalt sárgabarack és aszalt áfonya is került bele. Az eredeti recepten módosítottam kicsit (más gyümölcsökkel dolgoztam) és csipet fahéjjal ízesítettem. Főzés után pépesítsük, és melegen tálaljuk.

{Recept és inspiráció: Karin Knight és Tina Ruggiero: Babakonyha – a világ legjobb receptjei}

Recept

negyed bögre aszalt sárgabarack, feldarabolva

negyed bögre aszalt áfonya

2 böre víz (470 ml)

2 alma, meghámozva, kimagozva, felkockázva

5-6 szem eper (most gyorsfagyasztott)

csipet fahéj

1. Felkockázom az aszalt gyümölcsöt.

2. Az almát meghámozom, kimagozom, felkockázom, és a fagyos eperrel és aszalt gyümölcsökkel együtt kis nyeles lábosba teszem. A vizet hozzá öntöm, felforralom és alacsony lángon, kb. 20 percig főzöm, amíg a gyümölcsök megpuhulnak, és magukba szívják a víz döntő részét. Fűszerezem fahéjjal, időnként megkavarom, hogy a gyümölcsök ne ragadjanak le. Pépesítem, és melegen tálalom.

(2 babaadag, egyenként fél bögre)

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »