Wannabe Chef

Csokoládés püspökkenyér

Ennek a karácsonyi ehető ajándéknak a különlegessége, hogy csak tojásfehérje szükséges hozzá és ettől belül légiesen könnyű tésztája lesz, ráadásul hihetetlenül gyorsan el is készül. Bármilyen aszalt gyümölcsöt, akár durvára tört olajos magvakat, csokoládét is bele lehet szórni, csak az ízlésünk szab határt. A tetejét vízgőz felett megolvasztott csokoládéval is megcsurgathatjuk (legközelebb így készítem), majd megszórhatjuk mandulával. Érdemes kísérletezni vele! Karácsonyi ajándék ötleteket és recepteket még ide kattintva találtok. IMG_9141   Hozzávalók: 7 tojásfehérje 180 g cukor 160 g liszt (lehet fehér liszt és rozsliszt keverve) maréknyi dió vagy mandula, apróra vágva maréknyi mazsola maréknyi aszalt gyümölcs 50 g étcsokoládé, apróra törve   1. A tojások fehérjét a cukorral nagyon kemény habbá verem, majd lassan hozzáforgatom a liszteket. Hozzáadjuk a diót vagy mandulát, a mazsolát, az aszalt gyümölcsöt és apróra tört csokoládét. 2. Őzgerincformát vagy kisebb kenyérformát kilisztezem és előmelegített sütőben a kenyeret (170 fokon) kb. 40 percig sütöm. Mielőtt kiveszem a sütőből, tűpróbát végzek. Akkor sült meg, ha a fapálcika szárazon jön ki a kenyérből.    

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!