Wannabe Chef

Háztáji csemegék: villámgyors csörögefánkok

    tumblr_mt4epsaLIA1sc4sw6o1_500 Anyukám receptje alapján készültek ezek a mennyei csörögefánkok és a napokban ismét megkívántuk. Ennek a fánknak a tésztája szárazabb és kevésbé olajos, mint a hagyományos fánké, ezért jobban is kedvelem. Mi leginkább baracklekvárral, kevés porcukorral meghintve szeretjük.   tumblr_mt4epsaLIA1sc4sw6o2_500 Villámgyors csörögefánkok

Recept

50 dkg liszt

5 dkg margarin

1 kávéskanál szódabikarbóna

csipet só

2 tojás

1 doboz zsírszegény tejföl vagy joghurt   

1. A lisztet és a felkockázott margarint elmorzsolom, majd lassan összedolgozom a többi hozzávalót is.

2. A tésztát kilisztezett deszkára borítom és fél-1 cm vastagságúra nyújtom. Kiszaggatom a fánkokat pohárral, vagy szaggatóval szögletes formára és mindkét oldalát forró, bő olajban kisütöm.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!