Háztáji csemegék: villámgyors csörögefánkok

    Anyukám receptje alapján készültek ezek a mennyei csörögefánkok és a napokban ismét megkívántuk. Ennek a fánknak a tésztája szárazabb és kevésbé olajos, mint a hagyományos fánké, ezért jobban is kedvelem. Mi leginkább baracklekvárral, kevés porcukorral meghintve szeretjük.   Villámgyors csörögefánkok

Recept

50 dkg liszt

5 dkg margarin

1 kávéskanál szódabikarbóna

csipet só

2 tojás

1 doboz zsírszegény tejföl vagy joghurt   

1. A lisztet és a felkockázott margarint elmorzsolom, majd lassan összedolgozom a többi hozzávalót is.

2. A tésztát kilisztezett deszkára borítom és fél-1 cm vastagságúra nyújtom. Kiszaggatom a fánkokat pohárral, vagy szaggatóval szögletes formára és mindkét oldalát forró, bő olajban kisütöm.

Címkék: , , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »