Recept:
(Inspiráció és eredeti recept: Vegetariantimes.com)
A recepthez használt bögre 250 ml-es.
Hozzávalók a pácolt tofuhoz, 2-3 adaghoz:
300 g tofu
negyed bögre szójaszósz
1 evőkanál mustár
1 gerezd fokhagyma, összezúzva (opcionális)
1 teáskanál méz
negyed bögre víz
csipet só, őrölt feketebors
Hozzávalók a quinoa salátához:
1 bögre quinoa (170 g)
2 bögre forró víz
só
fél bögre sárgarépa, lereszelve
15 g petrezselyem, felaprítva
1 evőkanál balzsamecet
100 g endívia saláta, frisée saláta, radicchio saláta, kínai kel vagy rukkola (vagy ezek keveréke változó arányban) aprítva
kevés szezámmag a tálaláshoz
1. A tofuból a vízet kipréselem, majd 8 egyforma szeletre vágom.
2. A pác hozzávalóit (szójaszószt, mustárt, mézet és fokhagymát) összekeverem, negyed bögre vizet adok hozzá majd sózom, borsozom. Beleforgatom és bepácolom a tofu szeleteket kb. 45 percre, addig elkészítem a quinoa salátát.
3. 2 bögre vízben megfőzöm a quinoat csipet sóval és borssal kb. 15 perc alatt, majd újabb 15 percig hűlni hagyom. Egy nagyobb tálba rakom, beleszórom a petrezselymet, sózom ha még szükséges. Hozzákeverem a sárgarépát és a zöldsalátát is és a balzsamecettel együtt átkeverem.
4. Egy teflon serpenyőt felforrósítok, majd a bepácolt tofu szeletek mindkét oldalát megsütöm, 3-4 percig, vagy amíg megbarnulnak. Kiveszem őket, majd a tofu szeletek felét a quinoa salátába keverem, a többi szeletet pedig a tetejére halmozom. Szezámmaggal megszórva tálalom.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.