Édes finomság Valentin-napra

Sokáig töprengtem, hogy február 14-ére milyen saját készítésű gasztro ajándékot készítsek. Mindenképpen valamilyen gyors, csokis bonbont terveztem. Ezeket a mandulás-csokis finomságokat negyedórás művelet elkészíteni: az alapja őrölt mandula, kevés cukormentes lekvár és nádporcukor keveréke. Az apró, csokis édességeket úgy szerettem volna becsomagolni, mint a szaloncukrot, és Pasztellbarokk Zita barátnőm adta az ötletet a selyempapír beszerzéséhez. 

Recept (kb. 10 db bonbonhoz):

10 dkg őrölt mandula

4 dkg nádporcukor

fél evőkanál cukormentes pikáns gyümölcslekvár (például szilva, vagy málna)

kevés víz (kb. fél evőkanál víz)

10 dkg 60-70 %-os étcsokoládé  

1. A mandulát, a porcukrot és a lekvárt összekeverem egy tálba annyi vízzel, hogy formálható masszát kapjak. Golyókat formázok belőle (nagyjából 10 darabot), és hűtőbe teszem.

2. Vízgőz felett felolvasztom a étcsokoládét, majd a mandulás golyókat kiveszem a hűtőből és belemártom a felolvasztott csokiba. Sütőpapírra fektetem őket és a hűtőben tartom a becsomagolásig.          

Címkék: , , , , ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »