Wannabe Chef

Mangó puding

24

Na, ez az az édesség, desszert (nevezzük, aminek csak akarjuk), amit bármikor, bármelyik évszakban szívesen eszünk! Sütni nem kell, rövid melegítés és némi várakozás (az egész puding készítésben ez a leghosszadalmasabb!) után kész is a bolti pudingra nem hasonlító (merthogy nincs benne keményítő, mesterséges aroma, színezék egy gramm sem!), illatos, gyümölcsös finomság! Ha csak mértékkel szeretnétek desszertezni, vagy valami könnyed finomságra vágytok, készítsétek el! Tényleg csak pár perc összedobni.

P1050053A

A mangó puding egész Ázsiában megtalálható, nagyon népszerű desszert. Eredetileg Indiából származik és brit közvetítéssel jutott el -először- Hong Kongba, majd egész Ázsiába. Hidegen fogyasztják; a tikkasztó, párás melegben kifejezetten frissítő. (Aki járt már Ázsiában monszun idején, vagy nyáron, az tudja, hogy időnként mennyire embert próbáló tud lenni a hőség és a magas páratartalom.) Mi bármikor szívesen fogyasztjuk (na jó, -20 fokban nem annyira), tavasztől késő őszig nagyon gyakran készítjük.

Hozzávalók (4 kis adaghoz):

– 20 dkg mangó püré (lehet több is, mangó konzerv v. nagyon érett mangó botmixerrel pürésítve)

– 5-6 dkg cukor

– 5 g zselatin 0,5 dl meleg vízben feloldva

– 2 dl (lehetőleg) zsíros tej

– 1 dl tejszín

gyümölcs, tejszínhab, mentalevelek a díszítéshez

1. Egy kis tálában feloldjuk a zselatint a meleg vízben. Egy kisebb lábasban memelegítjük a tejet és feloldjuk benne a cukrot.

2. Egy tálban összekeverjük a mangópürét a tejszínnel, majd hozzákeverjük a cukros tejet és a zselatint. Vízzel kiöblített puding formába, vagy is poharakba töltjük és beteszzük a hűtőbe megdermedni. Tálaláskor a tetejét díszthetjük tejszínhabbal, gyümölcsökkel és mentalevelekkel.

Variáció: Tej és tejszín helyett készíthetjük kókusztejből (ebben az esetben laktózmentes!), a végeredmény egy sokkal krémesebb, selymesebb puding lesz.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!