Wannabe Chef

Háztáji csemegék: epres-kókuszos-banános jégkrém

Végre, végre újra itt a jégkrémek és a fagyik szezonja. Bevallom, ez az epres-banános kókusztejes jégkrém még tavaly készült, de sajnos már kifutottunk az eper szezonjából, ezért a recept már nem került fel a blogra. Mi nagyon szeretjük a házi jégkrémeket, tavaly sokat kísérleteztem, nagyon gyorsan elkészülnek, ráadásul sokkal egészségesebbek, mint a bolti változat. Néhány gyümölcsből csodás variációkat lehet készíteni, és nem kerül bele semmi más mesterséges adalék. Ez a gyümölcsös változat sem hozzáadott cukrot nem tartalmaz, sem tojást, vegán is, csupán kevés kókusztej kell a krémesítéshez. Pár összetevőből áll, ennek ellenére higgyétek el, nagyon finom! A jégkrémkészítő formámat a Gasztroshopból rendeltem. Azóta számos változat készült már itthon, sok közülük  fel is került a blogra. Ajánlom, hogy próbáljátok ki! Még több fagyi receptet itt találtok.

Epres-kókusztejes-banános jégkrém

Recept (4 db jégkrémhez):

1 nagy banán megpucolva, feldarabolva

6-8 szem közepes méretű eper megtisztítva

1-1,5 dl kókusztej

1. Az összetört banánt, az epreket robotgépbe teszem, és a kókusztejet lassan adagolva hozzáöntöm, majd krémesre összeturmixolom.

2. Kb. 4 dl mennyiségű pürét kell, hogy kapjak. A hozzávalókat a jégkrémformákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és mélyhűtőbe teszem kb. 2 órára, amíg megszilárdulnak.

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!