Újra food styling, végre! Néhány napja ennek a két szónak a bűvöletében élek és egész múlt héten ezzel kapcsolatos impulzusok értek. Korábban készült már beszámoló a blogra arról az ételfotós workshopról, amin részt vehettem, több alkalommal. Zitával (Pasztellbarokk) most kitűztük a következő ételfotó és food styling workshop időpontját és már tervezzük a témát is. Ilyenkor szorgosan fotózok, majd elemzünk és jegyzetelek, utána pedig nincs más hátra, mint a gyakorlás…. Ez nem mindig könnyű, amikor 2 pici gyerek van körülöttem (az egyik 3 éves, a másik pedig 4 hónapos). Ha végre alkalmam nyílik rá, a nagyobbik, B. rettentően élvezi, mikor részt vehet egy-egy remekmű elkészítésében. Ez a fotó egy csicseriborsós egytálétel fotózásakor készült, werknek talán túlzás lenne nevezni, de akár az is lehetne. 🙂
A következő workshopról készül majd egy kis bejegyzés is a blogra, remélem mielőbb. (A korábbi workshopos képeimet itt tudjátok megnézni a Facebookon.)
A csicseriborsós egytál, amit most megosztok veletek, zöldségekkel keverve főételként is tálalható. Brokkolival vagy spenóttal és paradicsommal, salátával kiváló. Az apró szemű mogyoróra emlékeztető, bézs színű hüvelyes különösen ízletes, ezért remekül használható salátákba, ragukba, mártogatósokhoz (például humuszhoz) vagy ropogós krokettekhez. Tápláló, egészséges, nagyjából 20%-ban fehérjét, 40%-ban szénhidrátot tartalmaz, B1- és B6-vitamint, valamint folsavat. Ásványi anyag tartalma is kedvező, sok magnéziumot, vasat és cinket tartalmaz.
Recept (4 személyre)
700 g csicseriborsó (konzerv, lecsepegtetve)
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek olívaolaj
1 tk őrölt kömény
5 paradicsom
1 nagyobb fej brokkoli (helyettesíthető kb. 1 kiló friss spenóttal – megmosva, levelei kis darabokra tépkedve)
2 ek citromlé
tengeri só
bors
1. A csicseriborsót szűrő segítségével átmosom és hagyom lecsepegni.
2. Közben a hagymát és a fokhagymát megtisztítom és felaprítom, majd egy lábosban az olívaolajban üvegesre párolom.
3. Hozzáadom a csicseriborsót, a köményt és összemelegítem.
4. A paradicsomot megmosom, kis kockákra várom. A brokkolit megmosom, és rózsáira szedem. Felteszek egy lábasba vizet forralni. Ha forr, megsózom és a rózsákat beteszem 2 percre. Szűrőkanállal kiveszem a brokkolit. A paradicsomot és a brokkolit is a csicseriborsóhoz adom, majd lassú tűzön kb. 5 percig főzöm.
5. A citromlével meglocsolva, sóval és borssal ízesítve tálalom. Lepénykenyér és bagett illik hozzá.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: