Wannabe Chef

Háztáji csemegék: rebarbara sorbet

10388519_10152502231853383_591343327_n

Ez a recept a rebarbara egyik legjobb felhasználási módja. A rebarbara íze mennyei, jól lehet variálni süteménybe, lekvárba, kompótba, de talán édesen, lehűtve a legfinomabb. Ez a sorbet nem tartalmaz tejterméket és tojást sem, mégis kiadós, lágy és krémes!  A családban nálunk mindenki szereti. Nem szükséges hozzá fagylaltgép, anélkül is el lehet készíteni: vegyük ki többször és keverjük át, hogy a jégkristályok összetörjenek.

10396632_10152502231838383_1619452382_n

 

Rebarbara sorbet

Recept (2 személyre)

80 dkg rebarbara (meghámozva és felaprítva)

17 dkg cukor + még néhány evőkanál az édesítéshez ízlés szerint

100 ml víz

fél citrom frissen facsart leve

 

1. A meghámozott, felaprított rebarbarát egy serpenyőbe teszem 175 g cukorral és 100 ml vízzel. Felforralom, majd leveszem a fedőt, párolom még kb. 5 percig, míg a rebarbara megpuhul, majd kihűtöm.

2. Bekanalazom a turmixgépbe és pürésítem. Hozzáadom fél citrom kifacsart levét. Most ízesíthető még több citromlével és cukorral, ízlés szerint. Ha van fagylaltgépünk, a használati utasítás szerint készítő el. Fagyigép hiányában óránként megkeverem a turmixgépbe a pürésített rebarbara sorbetet, közben a fagyasztóba teszem. (Én az első keveréstől számítva 30 perc után kevertem újra, majd betettem a fagyasztóba és 2 óra múlva újra átkevertem a robotgéppel, és további 2 óra alatt fagyasztottam készre.) Addig keverjük, míg a kívánt állagot el nem érjük. Mi pillanatok alatt bekanalaztuk.

 

 

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!