Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan szívódik fel, ráadásul magas az ásványianyag tartalma is. Gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben, vasban, és tartalmaz B1-, B2-, B3- és B6-vitamint is, és enyhén karamellás íze jól illett a cseresznyés jégkrém kakaós ízéhez. Ezt a jégkrémet tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, javaslom, hogy este próbáljátok ki, így a fagyasztást éjszakára tudjátok időzíteni. Én keserű kakaóport használtam (lehet ízesíteni cukrozott kakaóval is) és mandulatejjel kevertem, így egy újabb vegán finomság került fel a blogra.
Recept (2 jégkrémhez)
2,5 dl mandulatej
3 ek kókuszcukor
3 ek kakaópor
háromnegyed ek kukoricaliszt
cseresznye (ízklés szerint)
1. A mandulatejet felmelegítem egy fazékban, a kókuszcukrot belekeverem és besűrítem a kukoricaliszttel. Folyamatosan kevergetem, nagyjából 5 percig.
2. Leveszem a tűzről, belekanalazom a kakaót és alaposan elkeverem (nem baj, ha csomós marad). Hagyom hűlni, amíg besűrűsödik. Kicsit átkeverem, majd leszűröm, ha túl sok csomó képződik. (Én egy műanyag szűrön átszűrtem). A szűrés után kb. 2 deci tiszta krémet kapok.
3. Néhány kimagozott cseresznyét teszek a jégkrém formákba, és a krémet is a formákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és a mélyhűtőbe teszem legalább 3-4 órára, míg megszilárdulnak.
Inspiráció: http://www.barbaragateau.com
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: