Wannabe Chef

Háztáji csemegék: csokoládé jégkrém kókuszcukorral és cseresznyével

IMG_0991

Tavaly rengeteg jégkrémet készítettem itthon és idén is ezt tervezem. Mielőtt végetér a cseresznye szezonja megosztok egy újabb jégkrém receptet veletek. Az alaprecept nagyon egyszerű: a tejet és a kakaót kevertem össze egymással és kókuszcukorral édesítettem. A keveréket a kukoricaliszttel sűrítettem ebbe került a cseresznye. Egy ideje kókuszcukrot használok a reggeli kávémba is, mivel a glikémiás indexe sokkal alacsonyabb, a szervezetben lassan szívódik fel, ráadásul magas az ásványianyag tartalma is. Gazdag káliumban, magnéziumban, cinkben, vasban, és tartalmaz B1-, B2-, B3- és B6-vitamint is, és enyhén karamellás íze jól illett a cseresznyés jégkrém kakaós ízéhez. Ezt a jégkrémet tényleg nagyon egyszerű elkészíteni, javaslom, hogy este próbáljátok ki, így a fagyasztást éjszakára tudjátok időzíteni. Én keserű kakaóport használtam (lehet ízesíteni cukrozott kakaóval is) és mandulatejjel kevertem, így egy újabb vegán finomság került fel a blogra.

IMG_1028

Recept (2 jégkrémhez)

2,5 dl mandulatej

3 ek kókuszcukor

3 ek kakaópor

háromnegyed ek kukoricaliszt

cseresznye (ízklés szerint)

 

1. A mandulatejet felmelegítem egy fazékban, a kókuszcukrot belekeverem és besűrítem a kukoricaliszttel. Folyamatosan kevergetem, nagyjából 5 percig.

2. Leveszem a tűzről, belekanalazom a kakaót és alaposan elkeverem (nem baj, ha csomós marad). Hagyom hűlni, amíg besűrűsödik. Kicsit átkeverem, majd leszűröm, ha túl sok csomó képződik. (Én egy műanyag szűrön átszűrtem). A szűrés után kb. 2 deci tiszta krémet kapok.

3. Néhány kimagozott cseresznyét teszek a jégkrém formákba, és a krémet is a formákba öntöm. Mindegyikbe pálcikát helyezek és a mélyhűtőbe teszem legalább 3-4 órára, míg megszilárdulnak.

Inspiráció: http://www.barbaragateau.com

IMG_1038

IMG_1037

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!