Wannabe Chef

Koccintsunk Bounty-val?

IGEN!!!!! Aki egyszer megkóstolja ezt a kókuszos-krémes finomságot, egész biztos, hogy mindig IGEN-nel fog válaszolni erre a kérdésre! A Bounty maga az “Édenkert íze” és ez a kókuszos, könnyed finomság is!

IMG_0174

Az eredeti recept a Nosalty-ról van, de én alaposan átalakítottam annak érdekében, hogy minél kevesebb üres kalória legyen benne, így ez a desszert, vagy “édesség” (vagy nevezzük, aminek akarjuk) nemcsak finom, de a desszert kategóriában egészséges is. Tulajdonképpen egy kókuszos porridge-ról, vagyis zabkásáról van szó, alatta és fölötte pedig tojás nélkül készült házi csokipuding van. A legtetejére forró vízzel elkevert (és így szósszá hígított) étcsoki, amire pirított diódarabkákat szórtunk. (Az étcsokis rész el is hagyható, vagy a csokipuding is, de akkor mindenképp kell egy kis csokiszósz a tetejére a “Bounty hatás” miatt. Mindegy, mindenhogy finom, variálja mindenki úgy, ahogy neki tetszik!)

Hozzávalók (4 adag):

A kókuszos részhez:

5 ek kókuszreszelék

5 ek zabkorpa

1 púpos ek eritrit (v. nyírfacukor)

5 dl tej

A csokipudinghoz:

5-6 dkg eritrit (v. nyírfacukor)

1 dkg cukrozatlan kakaópor

2 dkg étekzési keményítő

4,5 dl tej

2-2,5 dkg vaj (v. margarin)

A tetejére:

pár szem durvára vágott, serpenyőben pirított dió

4 dkg étcsoki

forró víz

1. Először a kókuszos részt célszerű elkészíteni: egy lábosban összekeverjük a kókuszreszeléket az eritrittel, felöntjük tejjel és felforraljuk. Amikor forr, hozzáadjuk a zabkorpát és közepes lángos, gyakran kevergetve puding sűrűségüre főzzük. (Ne legyen beton kemény, de folyós sem. Mondjuk olyan legyen, mint egy tejbegríz.) Lefedjük, levesszük a tűzről.)

2. Egy másik lábasban összekeverjük a kakaóport az eritrittel és a keményítővel, felöntjük a 4,5 dl hideg tejjel és közepes lángon, gyakori kevergetés mellett puding sűrűségűre főzzük. Ha elkészült a puding, picit hűlni hagyjuk, majd a vízzel kiöblített poharak aljára kanalazzuk kb. a puding felét. (Az így kapott pudingot végül 8 részre kell elosztanunk!)

3. A csokipudingra jön a kókuszos-krémes rész, majd a tetejére a maradék puding.

4. Ezután már csak meg kell olvasztani a csokit vízgőz fölött, ha megolvadt, belekevernia  vajat, majd forró vízzel szósz sűrűségűre higítani. Ebből is jön 1-1 kanállal a Bounty desszert tetejére, majd a csokiszószt hintsük meg a pirított dióval.

ENNYI! Finom, elronthatatlan és megunhatatlan!

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!