Morzsasütit keverni a világon a legegyszerűbb dolog. Ezt a szilvás változatot tesóméknak készítettem egyik hétvégén. Szilvából nem tudok jobb desszertet elképzelni a pitén és a morzsán kívül – mindkettőt nagyon szeretem!
Recept (1 nagy piteformához)
60 dkg szilva (magozott súly), magozva, tisztítva, felezve
1-2 evőkanál nádcukor
1-2 evőkanál keményítő vagy liszt
fél tk fahéj
8 dkg vaj
4 dkg liszt
4 dkg zabpehely finomra darálva
8 dkg nádcukor
A szilvát összeforgatom a cukorral és a liszttel vagy keményítővel majd a fahéjjal. Kivajazott, hőálló tálba teszem, és a tetejére kanalazom a vaj, liszt, zabpehely és nádcukor keverékét, amit előzőleg jól összemorzsoltam. (Nem kell hozzá robotgép, a kezünk is épp jó lesz hozzá.)
180 fokon sütöm, 30 percig.
Még több morzsás recept a blogon:
Meggyes és áfonyás-japán szilvás morzsa
Csokoládés málnás morzsa (fagyasztott gyümölcsből is készülhet)
Almás zabpelyhes morzsa csokoládéval
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.