Mennyei szilvás morzsa, vagyis morzsasüti

Morzsasütit keverni a világon a legegyszerűbb dolog. Ezt a szilvás változatot tesóméknak készítettem egyik hétvégén. Szilvából nem tudok jobb desszertet elképzelni a pitén és a morzsán kívül – mindkettőt nagyon szeretem!

Recept (1 nagy piteformához)

60 dkg szilva (magozott súly), magozva, tisztítva, felezve

1-2 evőkanál nádcukor

1-2 evőkanál keményítő vagy liszt

fél tk fahéj

8 dkg vaj

4 dkg liszt

4 dkg zabpehely finomra darálva

8 dkg nádcukor

A szilvát összeforgatom a cukorral és a liszttel vagy keményítővel majd a fahéjjal. Kivajazott, hőálló tálba teszem, és a tetejére kanalazom a vaj, liszt, zabpehely és nádcukor keverékét, amit előzőleg jól összemorzsoltam. (Nem kell hozzá robotgép, a kezünk is épp jó lesz hozzá.)

180 fokon sütöm, 30 percig.

Még több morzsás recept a blogon:

Meggyes és áfonyás-japán szilvás morzsa

Csokoládés málnás morzsa (fagyasztott gyümölcsből is készülhet)

Almás zabpelyhes morzsa csokoládéval

Címkék: ,

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Tovább a blogra »