Wannabe Chef

Muci poszt: Spenótos tészta

Ági a húgom és barátnőm. Rengeteg közös élményünk van és sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. Imádom vicces, határozott stílusát. Férjével nagy hobbi-gourmet-k: szabadidejükben szeretnek együtt főzni, kísérletezni az ízekkel és arra gondoltam, miért ne mutathatnám meg nektek is az ő gasztronómiai csodáikat?  Muci receptjeit, élményeit láthatjátok, olvashatjátok mostantól új sorozatban a blogon.

**********

 

Spenótos tészta

Spenótos tészta

 

Tisztán emlékszem gyerekkoromra: tátott szájjal figyeltem, ahogy Nagymamám fáradhatatlan profizmussal gyúrja, nyújtja a házi tésztát. Azóta is érzem az orromban azt a finom lisztes illatot, ami akkoriban körbelengte a lakást. Tészták száradtak a kanapén lepedőre terítve, a vasalódeszkán, az asztalon, mindenhol…

Amikor tavaly a Férjem Jézuskája meglepett egy tésztagéppel, majd’ kiugrottam a bőrömből. Viszont pont amiatt, mert gyerekként olyan bonyolult, nehéz műveletnek tűnt ez az egész tésztakészítés, sokáig csak messziről csodáltam az én új konyhai játszótársamat.

Viszont megtört a jég, és nem hiába; megtaláltam a legszuperebb csütörtök esti családi elfoglaltságunkat: a tésztagyártást.

muci posztok sp1

BÉBI SPENÓTOS HÁZI TÉSZTA

HOZZÁVALÓK

450 g bébipenót

350 g liszt (én teljes kiőrlésűt használtam hozzá)

2 egész tojás

2 tojás sárgája

1 ek olívaolaj

fokhagyma

só ízlés szerint (én a tésztába nem tettem, csak a főzővízbe)

 

ELKÉSZÍTÉS

Mosd meg a spenótot, tépkedd le a nagyobb szárakat róla majd blansírozd a leveleket egy nagy lábas forró vízben.

Szűrd le, majd mikor már kihűltek, nyomkodd ki jól a vizet belőlük.Tedd késes robotgépbe (én botmixerrel aprítottam fel) és lassan add hozzá a lisztet, a sót, az összenyomott fokhagymát, a tojásokat és az olajat. Gyúrd addig lisztezett deszkán, amíg teljesen sima lesz a felülete.

Csomagold fóliába és tedd hűtőbe fél órára.

A tésztát oszd 8 egyenlő részre. A kis gombócokat nyújtsd 3 mm vastagra, majd készíts belőlük szélesmetéltet (tésztagépesek előnyben, ha nincsen: vágj fél cm széles tészta csíkokat)

Forró, sós vízbe dobj két kisgombócnyi adag tésztát, keverd meg és főzd kb 2 percig. Ezután dobd jeges vízbe. Innen mehet a tésztaszűrőbe, hadd csepegjen le.

Fokhagymás-tejszínes csirke csíkokkal, vagy asztalt paradicsommal és reszelt parmezán sajttal az igazi!

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!