Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól.
Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek témája a gesztenyeliszt volt. Hasonlít az amerikai csokis kekszhez, de most másféle liszt is került a tésztába. A gesztenyeliszt rostban gazdag, és szénhidrátból kevesebbet tartalmaz, mint a búzaliszt. A keksz elkészítése egyszerű, mert nem kell többször betolni a sütőbe, mint egy tortát, és gyorsan, 10 perc alatt megsül. Szerintem egy próbát mindenképpen megér!
Gesztenyelisztes keksz csokoládéval
Recept
Hozzávalók 4 személyre
5 evőkanál puha vaj
1/4 bögre porcukor
2 evőkanál barna cukor
1/2 teáskanál vanília aroma
1/2 kávéskanál fahéj
1 db tojás
1/2 bögre gesztenyeliszt
1/2 bögre fehér liszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna
8 dkg étcsokoládé kis darabokra vágva
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
1. Előmelegítjük a sütőt 170-180 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőlapot.
2. Krémesre keverjük a cukrokat, a vajat, a vaníliát és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tojást is, és tovább keverjük.
3. Beleforgatjuk a liszteket, a szódabikarbónát, majd az apróra vágott étcsokoládét.
4. Teáskanálnyi labdákat adagolunk a tepsire, kicsit lelapítjuk, de nem nyomkodjuk le túlságosan. Kb. 10 percig sütjük, majd a sütőlapon hagyjuk kihűlni.
Fotó: Csigó Zita, www.csigozita.hu, www.pasztellbarokk.blogspot.hu
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: