Wannabe Chef

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

20131026_5499_LORE

 

Nektek mi a kedvenc süteményetek? Ha engem kérdeznétek, azt hiszem, egy finom csokoládétorta, egy illatos banánkenyér, és egy ropogós csokis keksz ott lenne az én TOP 5-ös listámon. Szeretem őket készíteni is, mert évek óta van mindegyikhez egy-egy bevált receptem, és a “fáradozásért” cserébe mindig dícséret jár a vendégektől vagy éppen a családomtól.

Ez a csokis keksz másfél évvel ezelőtt készült először egy fotózásra, aminek témája a gesztenyeliszt volt. Hasonlít az amerikai csokis kekszhez, de most másféle liszt is került a tésztába. A gesztenyeliszt rostban gazdag, és szénhidrátból kevesebbet tartalmaz, mint a búzaliszt. A keksz elkészítése egyszerű, mert nem kell többször betolni a sütőbe, mint egy tortát, és gyorsan, 10 perc alatt megsül. Szerintem egy próbát mindenképpen megér!

Gesztenyelisztes keksz csokoládéval

Recept

Hozzávalók 4 személyre

5 evőkanál puha vaj

1/4 bögre porcukor

2 evőkanál barna cukor

1/2 teáskanál vanília aroma

1/2 kávéskanál fahéj

1 db tojás

1/2 bögre gesztenyeliszt

1/2 bögre fehér liszt

3/4 teáskanál szódabikarbóna

8 dkg étcsokoládé kis darabokra vágva

 

(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)

 

1. Előmelegítjük a sütőt 170-180 fokra, és kivajazunk, kilisztezünk egy sütőlapot.

2. Krémesre keverjük a cukrokat, a vajat, a vaníliát és a fahéjat, majd hozzáadjuk a tojást is, és tovább keverjük.

3. Beleforgatjuk a liszteket, a szódabikarbónát, majd az apróra vágott étcsokoládét.

4. Teáskanálnyi labdákat adagolunk a tepsire, kicsit lelapítjuk, de nem nyomkodjuk le túlságosan. Kb. 10 percig sütjük, majd a sütőlapon hagyjuk kihűlni.

Fotó: Csigó Zita, www.csigozita.hu, www.pasztellbarokk.blogspot.hu

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!