Apróra vágott, lédús fehérkáposzta és répa egy kis lilahagymával, ízletes fűszeres joghurttal… Szeretem a házilag is elkészíthető finomságokat, ez pedig különösen jól sikerült. Erről a káposztasalátáról az egyik gyorsétterem salátája jutott az eszembe, amit egy ideje már köretként kínálnak. Nagyon laktató, és ha robotgéppel készítjük, akkor pillanatok alatt össze lehet dobni ebédre vagy vacsorára. Nagyon szeretem, volt idő, mikor napokig ezt készítettem itthon, mellé fűszeres, gesztenyelisztbe panírozott csirkemelleket sütöttünk. Aki szereti a gesztenyeliszt jellegzetes, füstös ízét, mindenképpen próbálja ki ezt a kombinációt. Rostban gazdag, szénhidrátból viszont kevesebbet tartalmaz, mint a búzaliszt. Fotó: Csigó Zita,
A recept a Fahéj magazinban jelent meg, 2013-ban.
További gesztenyelisztes receptek a blogról:
Gesztenyelisztes keksz csokival
Csirke fűszeres-gesztenyelisztes panírban, káposztasalátával
Hozzávalók (2 személyre):
A csirkéhez:
2 db csirkemell
½ bögre kukoricaliszt
½ bögre gesztenyeliszt
só,
bors
rozmaring
olaj a sütéshez
(A recepthez használt bögre 250 ml-es.)
A káposztasalátához:
1/2 fej lilahagyma felaprítva
1 evőkanál nyírfacukor vagy nádcukor
2 nagy csipet só
1 db citrom frissen kifacsart leve
1/2 fej káposzta
1 sárgarépa
1 pohár joghurt
só, bors
1. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, és meghintjük kevés őrölt rozmaringgal.
2. A fűszerezés után a húst kukoricaliszt és gesztenyeliszt keverékébe forgatjuk, és olajban kisütjük.
3. A salátához a lilahagymát összekeverjük a cukorral, a sóval és a citrom levével. Állni hagyjuk, amíg a többi hozzávalót legyaluljuk, lereszeljük. A káposztát legyaluljuk, a répát julienne-re vágjuk vagy durva reszelőn lereszeljük.
4. A joghurtot összekeverjük a hagymás, cukros, citromos lével, ez lesz az öntet. A káposztára és a répára öntjük, jól összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: