Wannabe Chef

Vegán vöröslencse-zab burger + 4 vega fasírt recept

vöröslencse-zab burger

Az elmúlt időszak eszméletlenül sűrű volt és múlt hét óta tervezem, hogy felrakom az egyik egy kedvencem, a zöldséges burger egy újabb változatát a blogra. Azoknak, akik nem fogyasztanak húst, vagy esznek, de egyszerűen csak ki szeretnék próbálni hús helyett, és szeretik a zöldségeket, szerintem kiváló recept.  Ezekben a burgerekben az a legjobb, hogy nagyon gyorsan elkészülnek, és elég laktatóak, egy salátához is vagy két ropogós rozskenyér között ebédre vagy vacsorára is nagyszerűek.

Az alaprecepten és a fűszerezésen is változtattam kicsit. A receptkönyvben kerek golyó formák készülnek, de én lapos burgereket formáztam, így könnyebben berakhatóak kis zsemlékbe, bagettekbe.  Ez a vöröslencsés-zabos burger vegán, azaz semmilyen állati eredetű élelmiszert nem tartalmaz. Összeszedtem a recept végén még néhány vegetáriánus fasírtot a blogról, böngésszétek az oldalt, mert már kezd egészen szuper kis gyűjtemény lenni belőlük. 🙂

 

Vegán vöröslencse-zab burgerek

(Kb. 10-15 közepes méretű fasírthoz)

200 gr vöröslencse

40 gr zabpehely (apróra darálva)

fél vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma felaprítva

3 evőkanál olívaolaj

3 evőkanál paradicsompüré

1 csokor petrezselyem, felaprítva

1 teáskanál paprika

2 teáskanál őrölt koriander

kb. 70-80 gr zsemlemorzsa

egy csipet bors

1 teáskanál tengeri só

 

1. Megfőzzük a vöröslencsét 500 ml vízben, majd leszűrjük és eltesszük későbbre.

2. Berakjuk konyhai robotgépbe a zabpelyhet és aprítsuk kisebb darabokra. Adjuk hozzá a vöröshagymát, fokhagymát, olívaolajat, paradicsompürét, petrezselymet, fűszereket, lencsét és daráljuk össze. Ezután mehet bele a zsemlemorzsa is, és lehet még sózni, ha szükséges, majd 30 percre a hűtőbe tesszük.

3. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra. Közepes méretű (pingpong labda) golyókat formázunk, lelapítjuk és tepsire rakjuk. Betesszük a sütőbe 15-20 percre – én néha ránéztem, és egyszer fordítottam rajtuk, hogy szép, barna színük legyen mindkét oldalon.

További vegetáriánus, zöldséges burger receptek a blogon:

Spenótos tofu burger és vöröslencsés vegaburger

Vegaburger  (alaprecept)

Medvehagymás quinoa fasírt 

Sárgarépás-csicseriborsó burgerek

10577596_10153131262538383_631514054_o

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!