Valami volt a levegőben, valami történt ma, mert sok hét után először újra tele voltam energiával. A gyerekek rengeteg időmet elvették az utóbbi időben, és mindemellett a sok családi program miatt nem jutott elég időm a blogra. Hetek óta nem volt ilyen napom: 2 bejegyzést is meg tudtam írni ma előre a blogra fotóval, recepttel, most ezzel az isteni finom chia pudinggal kezdem.
Chia puding alaprecept
60 g zabpehely
fél kávéskanál vanília
fél kávéskanál fahéj
1 evőkanál chia mag
175 ml cukormentes növényi tej (kókusztej, mandulatej, rizstej vagy szójatej)
Egy kis tálban vagy bögrében készítsük elő a száraz hozzávalókat és keverjük össze a tejjel.
Hagyjuk állni legalább 1-2 órát, amíg kocsonyássá válik az állaga.
Áfonyás, vaníliás chia puding
60 g zabpehely
1 vaníliarúd kikapart magja
1 evőkanál chia mag
175 ml növényi tej (cukormentes kókusztej, mandulatej, rizstej vagy szójatej is használható)
2 evőkanál friss vagy fagyasztott áfonya (friss gyümölcs is használható)
Egy tálban vagy bögrében előkészítjük a száraz hozzávalókat, a vanília kikapart magját, majd összekeverjük a választott növényi tejjel; a tetejére kerül a gyümölcs. A fagyasztott gyümölcsöket olvasszuk meg előtte (én előző nap készítettem össze, és fagyasztott állapotban kanalaztam a tetejére a gyümöcsöt, másnapra, mire összeállt a pudingom, szépen megolvadt az áfonya is). Lefedjük és hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Kakaós, banános chia puding
60 g zabpehely
1 teáskanál chia mag
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
fél banán, összenyomkodva
175 ml tej
Összekeverjük az összes száraz hozzávalót egy tálkában (zabpehely, chia, kakaópor), és beledolgozzuk az összenyomkodott banánt. Öntsük fel ezt a banános zabos pürét a tejjel, alaposan keverjük át és egy jól zárható tálba/befőttes üvegbe kanalazzuk bele, majd mehet a hűtőbe 1-2 órára vagy egy egész éjszakára.
Forrás: www.originalchia.hu Recept és inspiráció: www.greenkitchenstories.com
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.