Nagyon várom már a nyarat, az igazi nyarat. Szeretnék végre házi gyümölcsös jégkrémeket készíteni nyári gyümölcsökből, és szezonális zöldségekből sütni a kertben valami finomat. Kicsit kornyadozunk még mindannyian a családban, úgy érzem, de ilyenkor a gyümölcsökből és zöldségekből készült hűsítő smoothie-k meghozzák a hangulatom és felfrissítenek.
Tavasszal gyakran iszom smoothie-t a délelőtti órákban és mivel van gyümölcscentfirugám, juice-t is sokszor készítünk, azt leginkább hétvégén a gyerekekkel együtt. Az első green smoothie (zöld turmix) egy epres-spenótos variáció volt a blogon, és emlékszem, kicsit féltem tőle, mert előtte még soha nem ittam ilyen “zöldet”, de annyira finom lett, hogy azóta bátran próbálkozom. Azoknak is ajánlom, akik ritkán fogyasztanak ilyet. Krémes, gyümölcsös, édeskés, a variációk végtelenek… Ez most egy frissítő turmix, sok-sok zölddel és banánnal, almával. Az eredeti recepttel ellentétben nem került bele körte, mert a banán eléggé megédesíti. Kevertem bele zellerszárat és zöldsalátát, de más semleges ízű zölddel, például spenóttal is keverhetitek, ha szeretnétek. Most növényi tej helyett vízzel turmixoltam össze. Próbáljátok ki, engem egész délelőtt feltöltött energiával!
Recept 2 személyre
2 csésze vegyes saláta (fejes, madár, jég-, stb)
2 szál zeller, szeletelve
2 banán
1 alma
3 deci víz
lenmag (opcionális)
(1 csésze = 2,5 deci)
Tegyünk mindent a turmixgépbe, alulra a gyümölcsöket, felülre a zöld leveleket, és krémesre turmixoljuk. Ha túl sűrű lenne, adjunk még hozzá szűrt vizet. Lenmaggal szórtam meg a tetejét.
Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.