Wannabe Chef

Ropogós sajtos masni

11095204_10153310282428383_1776155998_n

 

Azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a blog indulása óta ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető sós, ropogós süti. Nagyon szórakoztató a masnik hajtogatása és csavarása egy fárasztó nap után, és ez nagyjából negyed órát jelent + a sütés, ami szintén hamar megvan. A recept 4 összetevős: leveles tészta, sajt, só és paprika, de lehet mással is ízesíteni, vagy egyszerűen a fűszert kihagyni, de a sajtot ne sajnáljuk róla. A szórás után már csak a  masnik elkészítése következik (csavarás) és mehet is a sütőbe. Írom is a receptet, bármikor jól jöhet, előfordul hogy csak hétköznap, egy esti filmhez elkészítjük…

ropogós sajtos masni

 

Recept

1 csomag mélyhűtött leveles tészta

15 -20 dkg reszelt sajt

őrölt pirospaprika

1. A kiengedett leveles tésztát kb. 1 mm vékonyra nyújtjuk, meghintjük a sajttal, pirospaprikával és kevés sóval.

2. Félbehajtjuk és újra 1 mm vékonyra nyújtjuk. Keskeny csíkokra vágjuk, egyszer megtekerjük és kizsírozott sütőlemezen előmelegített sütőben, 180 fokon ropogósra sütjük. Nekem 10-15 perc alatt lettek szép ropogósak.

 

Gyere és látogass el a Facebook oldalamra vagy kövess az Instagramon és a Pinteresten.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!